Simona Halep a fost eliminată de la US Open. Sportiva din România a fost învinsă de Elina Svitolina

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (13 WTA) a fost eliminată duminică seara de pe tabloul principal al turneului de tenis de Grand Slam de la Flushing Meadows, fiind învinsă de sportiva ucraineană Elina Svitolina (5 WTA).

2330 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a fost eliminată de la US Open. Sportiva din România a fost învinsă de Elina Svitolina

Simona Halep a fost eliminată de la US Open. Sportiva din România a fost învinsă de Elina Svitolina

Elina Svitolina s-a impus cu un dublu 6-3, 6-3, la capătul unui meci ce a durat doar o oră şi 17 minute şi s-a jucat pa Arena Arthur Ashe, al cărei acoperiş retractabil a fost tras, din cauza ploii.

Simona Halep a început bine, luând un break în debutul meciului, pe care l-a cedat apoi imediat. La 3-3, românca a ratat două ocazii de a se impune pe serviciul lui Svitolina, care a profitat, câştigând următoarele 3 game-uri şi implicit setul (6-3).

Setul doi a început în oglindă cu primul. Halep a cedat un set pe propriul serviciu, recuperând apoi imediat, pentru 2-2. La 3-3, după un game disputat, cu 3 situaţii de egalitate 40-40, Svitolina a făcut break-ul şi a fost de neoprit ulterior, Halep nemaigăsind soluţii de a reveni în joc.

Svitolina a câştigat confruntarea la a treia minge de meci pe care şi-a procurat-o, trecând în sferturile de finală, unde va întâlni câştigătoarea meciului dintre Kerber şi Fernandez.

Simona Halep face un turneu peste aşteptări, dat fiind faptul că a revenit după o accidentare destul de gravă şi o perioadă de recuperare de aproape 4 luni.

Pentru prezenţa în optimile de finală, românca va fi recompensată cu 265.000 USD şi 240 puncte WTA.

A fost a 10-a întâlnire dintre cele două sportive, Svitolina conducând acum cu 6-4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici