Simona Halep a plecat în această dimineaţă în Elveţia. Este săptămâna care decide viitorul fostului lider WTA

  • Simona a plecat în această dimineaţă alături de echipa ei spre Elveţia, unde începând de miercuri, 7 februarie, şi până vineri, 9 februarie, va trebui să vină cu toate dovezile care îi sunt favorabile.
  • Sportiva vrea să-i convingă pe cei care analizează cazul că nu a consumat cu bună ştiinţă un produs interzis.
  • Suplimentul i-a fost recomandat de echipa antrenorului ei de la acea vreme, francezul Patrick Mouratoglou.
696 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a plecat în această dimineaţă în Elveţia. Este săptămâna care decide viitorul fostului lider WTA

Simona Halep a plecat în această dimineaţă în Elveţia. Este săptămâna care decide viitorul fostului lider WTA

Cursa de Elveţia în care s=a urcat Halep a decolat în această dimineaţă de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni la ora 06:21 şi va ajunge la Geneva la ora locală 08:10 (09:10 ora României).

Acolo, Halep va fi audiată în perioada 7-9 februarie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi speră să primească un verdict favorabil şi să-i fie redusă suspendarea dictată iniţial de ITIA.

TAS este ultima instanţă la care poate apela românca, o instanţă care a mai judecat cazuri celebre din tenis, reducând sau mărind suspendările. 

Până acum, atât în procesul de la ITIA, cât şi în apariţiile publice, Simona Halep a declarat că roxadustatul a ajuns în corpul ei după ce un supliment cu colagen, recomandat de Patrick Mouratoglou, a fost contaminat.

Procedura spune că în cazul apelurilor se ajunge la o decizie după trei luni, dar nu este regulă fixă, depinzând şi de complexitatea cazurilor.

Dacă suspendarea nu îi va fi micşorată, Halep, 32 de ani, este decisă să se retragă din sport.

Pe 11 septembrie 2023, Sport Resolutions a pronunţat o suspendare de patru ani pentru sportiva născută la Constanţa, dublă câştigătoare de turnee de Mare Şlem (Roland Garros şi Wimbledon) şi fost lider mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici