Simona Halep acuză că se încearcă întârzierea audierii sale. Răspunsul ITIA. Fanii au făcut petiţie

Fostul număr unu mondial Simona Halep a acuzat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) că încearcă să întârzie şi mai mult audierea sa în faţa unui tribunal independent pentru dopaj şi a spus că i se refuză dreptul de a fi audiată. ITIA a explicat decizia. Fanii au făcut o petiţie.

678 afișări
Imaginea articolului Simona Halep acuză că se încearcă întârzierea audierii sale. Răspunsul ITIA. Fanii au făcut petiţie

Simona Halep acuză că se încearcă întârzierea audierii sale. Răspunsul ITIA. Fanii au făcut petiţie

Fosta campioană de la Wimbledon şi de la Roland Garros, în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, un stimulent sanguin interzis, la US Open, anul trecut.

Halep a negat cu tărie că a luat cu bună ştiinţă substanţa interzisă şi a declarat că are dovezi care arată că mici cantităţi de medicament împotriva anemiei au intrat în organismul ei dintr-un supliment licenţiat care a fost contaminat.

Halep a declarat că a trimis dovezi despre contaminare la Federaţia Internaţională de Tenis în decembrie şi că a sperat ca cazul ei să fie audiat de un tribunal independent în februarie, dar că a fost amânat şi că o nouă dată în martie a fost, de asemenea, amânată.

Săptămâna trecută, Halep a fost acuzată de o nouă încălcare separată a programului antidoping al tenisului şi a cerut din nou să fie judecată de un tribunal independent.

Într-o declaraţie postată pe Twitter, Halep a spus că, în timp ce ITIA declara public că se angajează să o angajeze într-o "manieră empatică, eficientă şi în timp util", ei au cerut în acelaşi timp ca tribunalul să amâne audierea ei pentru a treia oară.

"Sunt încă o dată extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA", a adăugat ea.

"ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva, am cerut în mod repetat audierea mea, iar ITIA a încercat în mod repetat să o amâne.

"Când se va opri acest lucru? Pun întrebarea încă o dată", a spus Halep. "Am dreptul la o audiere rapidă. A acţiona în acest fel este contrar drepturilor mele".

Organizaţia independentă ITIA, care a fost înfiinţată de organismele internaţionale care guvernează tenisul pentru a supraveghea problemele de integritate, cum ar fi dopajul şi corupţia, a declarat pentru Reuters că a propus ca ambele acuzaţii să fie audiate împreună pentru a evita audierile multiple.

"Pentru a face acest lucru, dorim să oferim tuturor părţilor (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a lua în considerare materialele semnificative asociate cu cea mai recentă acuzaţie", a adăugat acesta.

"În cele din urmă, este o decizie pentru tribunalul independent. Doamna Halep are, de asemenea, posibilitatea de a-şi prezenta observaţiile în faţa acestora".

Între timp, fanii Simonei Halep s-au organizat şi au iniţiat o petiţie cu titlul „Suntem alături de Simo! Opriţi nedreptatea! Cerem accelerarea anchetei!”, adresată ITF şi ITIA:

În introducerea motivării petiţiei iniţiatorii afirmă:

„Având în vedere recentele speculaţii şi informaţiile contradictorii apărute în mass-media cu privire la posibile încălcări ale reglementărilor antidoping de către Simona Halep, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la întârzierea şi lipsa de transparenţă în procesul de investigare a acestor acuzaţii. Având în vedere statutul de jucătoare de tenis de top al Simonei Halep şi impactul pe care îl are asupra tenisului, credem în ea şi pentru noi toţi este crucial ca un astfel de proces să fie tratat cu promptitudine, rigurozitate şi imparţialitate. Vă rugăm să nu o mai hărţuiţi pe Simona Halep.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici