Simona Halep, eliminată de Alize Cornet în optimile de finală la Australian Open

Simona Halep a luptat pentru un loc în sferturile de finală de la primul turneu de Mare Şlem al anului.

1956 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, eliminată de Alize Cornet în optimile de finală la Australian Open

Simona Halep, eliminată de Alize Cornet în optimile de finală la Australian Open

Simona Halep - Alize Cornet 4-6, 6-3, 4-6

Halep a început bine partida cu un game câştigat la 15 şi cu 3 mingi de break, nefructificate, în gameul-ul 3. A urmat un schimb de break-uri, din care cel al româncei, la zero.

La 3-4, cele două au mai făcut odată schimb de „amabilităţi”, cedându-şi reciproc serviciul, însă la 4-5 pentru Cornet, franceza şi-a procurat rapid 3 mingi de set contra serviciu, din care a valorificat-o pe cea de a doua, câştigând primul act.

Asta, în ciuda faptului că a făcut 4 duble greşeli, iar din punct de vedere statistic nu a performat decât foarte puţin mai bine decât Halep, cu un plus evident la jocul la fileu, unde a urcat de 6 ori, câştigând tot atâtea mingi.

Actul secund a fost un carusel emoţional pentru fanii lui Halep, până la 3-3 setul înregistrând 4 break-uri. După ce românca a început câştigând primul game pe serviciul francezei, le-a cedat imediat pe următoarele 3, ducând scorul la 1-3 pentru Cornet.

În game-ul imediat următor, franceza a avut şansa de a duce scorul la 1-4, însă Halep a făcut 3 mingi consecutive şi implict break-ul, pentru 2-3.

Fosta lideră mondială şi-a ridicat apoi brusc nivelul de joc, a profitat de cele 16 erori neforţate ale lui Cornet, dar şi de alte 4 duble la serviciu şi a legat 5 game-uri consecutive, câştigând setul cu 6-3 şi ducând meciul în decisiv.

În mod oarecum atipic pentru desfăşurarea jocului în primele două seturi, decisivul nu a înregistrat nici un break până la 3-3, iar prima minge de break a fost a apărut abia în game-ul 6, după ce până atunci cele două jucătoare îşi procuraseră 19 astfel de şanse.

La 3-3, Simona Halep şi-a cedat pentru prima dată serviciul, franceza având un break avans şi prima şansă de a-şi asigura calificarea, după ce l-a consolidat ducând scorul la 3-5.

Dramatismul meciului a crescut în intensitate la 15-40 pentru Cornet, care a avut două mingi de meci, însă Simona Halep, vizibil afectată fizic din cauza efortului intens şi a căldurii, a salvat game-ul oferindu-şi şansa de a face rebreak-ul şi de a reveni în meci.

Şansă pe care nu a reuşit însă să o fructifice, Alize Cornet valorificându-şi serviciul şi calificându-se pentru prima dată în carieră, la 32 de ani, într-un sfert de finală la un Grand Slam.

Pentru prezenţa în optimile de finală ale turneului de la melbourne, Simna Halep va fi recompensată cu 219.000 dolari şi 240 de puncte WTA, care din păcate nu-i sunt suficiente pentru a o păstra în top 20, după ce în 2021, ea jucase în sferturi la Antipozi.

Simona Halep ((30 de ani, locul 15 WTA) a luptat pentru al treilea sfert de finală consecutiv la Australian Open, în timp ce Alize Cornet (32 de ani, 61 WTA) este în premieră în această fază a competiţiei.

Dacă se califica, Halep dădea peste Danielle Collins în sferturile de finală. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici