Simona Halep are cale liberă spre semifinale. Muguruza şi Kontaveit eliminate de la Australian Open

  • Două jucătoare din Top 10 au fost eliminate joi în turul al doilea la Australian Open.
  • Daneza Clara Tauson (39 WTA), o adolescentă în ascensiune, a eliminat-o pe Anett Kontaveit, cap de serie 6, iar veterana Alizé Cornet a învins-o pe Garbiñe Muguruza, favorita numărul 3.
1060 afișări
Imaginea articolului Simona Halep are cale liberă spre semifinale. Muguruza şi Kontaveit eliminate de la Australian Open

Cele mai mari două surprize de până acum de la Australian Open 2022 au avut loc joi dimineaţă, când daneza Clara Tauson (19 ani) a eliminat-o pe Anett Kontaveit din Estonia, iar franţuzoaica Alizé Cornet a eliminat-o pe Garbiñe Muguruza din Spania.

Încă o surpriză produsă de franceza Alizé Cornet, nr. 61 mondial, care la 31 de ani joacă la al 63-lea turneu de Grand Slam al cariereri şi al 17-lea la Australian Open.

Ea a trecut surprinzător de uşor de Muguruza, finalista de la Australian Open 2020, cu 6-3, 6-3, pentru a ajunge în turul al treilea la Melbourne, pentru a şasea oară în carieră.

Este a zecea victorie în faţa unei jucătoare din Top 5 pentru fostul număr 11 mondial în cariera sa şi prima de când a învins-o pe Sofia Kenin, pe atunci nr. 4, la Western & Southern Open, în urmă cu un an şi jumătate.

Franţuzoaica a ajuns astfel la un avantaj de 3-2 în confruntările directe cu spaniola. Cornet a pierdut primele două întâlniri, dar le-a câştigat pe ultimele trei, inclusiv anul trecut pe iarba de la Berlin.

„A fost un meci foarte bun, foarte corect din punct de vedere tactic de la început până la sfârşit", a declarat Cornet după meci, citată de siteul oficial al WTA. „A trecut ceva timp de când nu am mai învins o jucătoare din Top 5 într-un slam, aşa că este un sentiment foarte bun.”

Cornet va juca în turul următor împotriva slovenei Tamara Zidansek, cap de serie 29.

Zidansek, semifinalistă la Roland Garros în 2021, a învins-o joi pe Heather Watson din Marea Britanie cu 7-6(4), 6-4. A fost a doua victorie a lui Zidansek în această lună în faţa lui Watson. Ea a mai învins-o pe britanică în primul tur la Adelaide săptămâna trecută.

În acelaşi timp, Clara Tauson a trecut de Anett Kontaveit cu 6-2, 6-4 şi a ajuns pentru prima dată în carieră în turul al treilea al unui turneu de Grand Slam.

Tânăra de 19 ani, care ocupă în prezent locul 39 mondial, cel mai bun din carieră, a avut nevoie de doar o oră şi 19 minute pentru a obţine prima sa victorie în Top 10, în doar al doilea meci împotriva unei adversare clasate în primele 10 locuri.

Fosta lideră mondială la junioare, Tauson îşi continuă ascensiunea rapidă în eşalonul superior al clasamentului feminin. Daneza a început anul 2021 în afara Top 100, dar a obţinut primele două titluri WTA la simplu anul trecut, la Lyon şi Luxemburg.

Pentru Kontaveit, sfertfinalistă la Australian Open 2020, înfrângerea opreşte o ascensiune incredibilă, ea câştigând 28 din ultimele 32 de meciuri în 2021, pentru a intra în Top 10.

„Cred că totul a funcţionat", a spus Tauson zâmbind, la conferinţa de presă de după meci. „M-am simţit foarte confortabil pe teren. Vremea a fost foarte bună astăzi. Pur şi simplu m-am simţit foarte bine pe teren. Am încercat totul şi a funcţionat astăzi.”

„Este pentru prima dată când sunt în turul al treilea la un Slam.”, a mai adăugat adolescenta de 19 ani. „Faptul că am jucat cu o jucătoare ca ea, este o mare realizare pentru mine. Evident, a fost unul dintre lucrurile pe care mi-am dorit cu adevărat să le fac, să înving jucătoare bune în turneele mari.”

Tauson are de trecut în turul 3 un nou test dificil, urmând să o întâlnească pe Danielle Collins din Statele Unite, cap de serie numărul 27. Collins a învins-o joi pe Ana Konjuh din Croaţia, cu 6-4, 6-3 în confruntarea din turul doi.

Eliminarea celor două jucătoare de Top 10 uşurează sarcina Simonei Halep de a ajunge în semifinale, cele mai titrate jucătoare pe care ar putea să le întâlnească până în penultimul act fiind favorita 7, Iga Swiatek, şi capul de serie numărul 10, Anastasia Pavlyuchenkova, urmând apoi o potenţială semifinală cu favorita numărul 2, belarusa Aryna Sabalenka.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici