Simona Halep, decorată de Klaus Iohannis: "Este mai greu decât finala de la Wimbledon" | FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o, luni, pe Simona Halep, la Palatul Cotroceni, după victoria acesteia de la Wimbledon. „Când spui Halep, spui România, şi când spui România, spui Simona Halep”, a declarat şeful statului, în cadrul ceremoniei.

512 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, decorată de Klaus Iohannis: "Este mai greu decât finala de la Wimbledon" | FOTO

Simona Halep, decorată de Klaus Iohannis: "Este mai greu decât finala de la Wimbledon"

„Avem în faţa noastră o mare campioană, care a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci şi un exemplu de nepreţuit. Dragă Simona Halep, Vă confer astăzi cea mai înaltă distincţie a statului român ca recunoaştere şi preţuire profundă pentru câştigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum şi pentru parcursul profesional de excepţie de până acum. (...) Vă doresc să aveţi parte de succes în tot ceea ce v-aţi propus să faceţi şi să rămâneţi la fel de ataşată şi fidelă valorilor în care credeţi şi pe care le promovaţi constant. De azi înainte, când spui Halep, spui România şi când spui România, spui Halep!”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de decorare a sportivei.

Şeful statului a felicitat-o pe Simona Halep pentru victoria de la Wimbledon.

„Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenţei şi a pregătirii constante, aţi reuşit să deveniţi prima jucătoare de tenis din România care deţine acest titlu. Vă felicit din toată inima! A fost mai mult decât un meci, a fost o lecţie de concentrare, de forţă fizică şi psihică, de uriaşă ambiţie. Ne-aţi demonstrat tuturor că prin efort constant şi pasiune se pot obţine performanţe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulţumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara noastră şi sportul românesc!”, i-a transmis Klaus Iohannis Simonei Halep.

Preşedintele României şi-a exprimat regretul faţă de copiii talentaţi care nu pot practica un sport din cauza situaţiei financiare.

„Performanţa deosebită la care aţi ajuns, trebuie să recunoaştem, vă aparţine în totalitate, dumneavoastră şi familiei dumneavoastră. Este păcat, şi o spun cu mare regret, că astfel de talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităţilor statului. Cel mai elocvent exemplu este că aţi câştigat un turneu disputat pe un teren cu iarbă, fără ca noi, în România, să avem măcar aşa ceva. Mulţi copii talentaţi renunţă sau nu pot face performanţă pentru că fie le lipseşte sprijinul financiar, fie nu au condiţii să se antreneze. Toate aceste lipsuri îi determină pe cei mai mulţi să renunţe. Când ei se pierd, pierdem noi toţi, pierde România. Exemplul pe care îl oferiţi trebuie să impulsioneze autorităţile să gândească o strategie pentru a putea susţine sportul românesc”, a subliniat Iohannis.

Halep, la ceremonia sa de decorare: Este mai greu decât finala de la Wimbledon

Simona Halep s-a emoţionat la ceremonia sa de decorare de la Palatul Cotroceni. Sportiva a afirmat că este mai greu decât finala de la Wimbledon şi că este mândră că este româncă.

„ Sunt mândră că sunt româncă şi sper să merg cu fruntea sus peste tot şi câştig cât mai multe trofee ca să fiu o inspiraţie pentru toţi copilaşii şi sper să aibă ocazia şi condiţii cât mai bune că să avem cât mai mulţi campioni în viitor. Vă mulţumesc din nou şi sunt destul de emoţionată, este mai greu decât finala de la Wimbledon. mulţumesc frumos”, a declarat Simona Halep, la ceremonia sa de decorare, care a avut loc la Palatul Victoria.

Sportiva le-a mulţumit părinţilor, antrenorilor, preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi tuturor românilor pentru susţinere.

„Domnule preşedinte, vă mulţumesc foarte mult pentru cea mai înaltă distincţie a României este o mare onoare pentru mine, o recunoaştere şi o preţuire faţă de munca mea. Vă mulţumesc foarte mult din nou. Sper prin aceste rezultate să inspir pe toţi copiii să le transmit dorinţa şi plăcerea de a practica acest sport care te ajută să te dezvolţi nu numai în cariera sportivă ci şi în cea personală. Bineînţeles vreau să le mulţumesc părinţilor, familiei că au fost alături de mine de fiecare dată, antrenorilor mei de când am început tenisul, sunt destul de mulţi, dar vreau să le mulţumesc pentru că au construit această casă, cum îi spun eu, carierei mele, fiecare cărămidă a fost foarte importantă, de aceea am ajuns la acest nivel, cel mai înalt nivel în tenis. Echipei mele de acum, domnului Daniel Dobre, Teo Cercel, bineînţeles şi lui Daraen Cahill care este parte a succesului meu de până acum, mulţumesc că sunteţi înţelegători cu mine şi îmi sunteţi alături de fiecare dată. Românilor de pretutindeni care mă susţin indiferent şi necondiţionat atunci când joc în orice ţară, dar cel mai mult le mulţumesc pentru energia pozitivă pe care o primesc atunci când în ţară”, a adăugat Halep.

Simona Halep a primit, marţi, Ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler.

Taguri:
halep,
iohannis,
decorare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici