Simona Halep, despre BRD Bucharest Open: Voi fi aptă pentru acest turneu şi cred că am experienţa necesară pentru a juca acasă

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, duminică, că va fi aptă pentru BRD Bucharest Open, după entorsa suferită în semifinale la Wimbledon, şi a precizat că acum are experienţa necesară să joace în faţa publicului din România.

372 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, despre BRD Bucharest Open: Voi fi aptă pentru acest turneu şi cred că am experienţa necesară pentru a juca acasă

Simona Halep, despre BRD Bucharest Open: Voi fi aptă pentru acest turneu şi cred că am experienţa necesară pentru a juca acasă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mă simt destul de bine. A fost vorba doar de o entorsă uşoară, dar voi fi aptă miercuri şi sper să ajung până la final. Mi-a plăcut să joc aici tot timpul. Acum că s-au vândut toate biletele, va trebui să joc foarte bine. E incredibil să avem un turneu WTA în ţară. Eu am emoţii când jucăm acasă. Cred că acum am totuşi experienţa necesară pentru a juca în faţa publicului din România. Toate româncele cred că avem cele mai grele meciuri, dar sper să câştigăm toate şi să ajungem în sferturi împreună", a spus Halep.

Semifinalista de la Wimbledon a afirmat că îşi dorea să nu o întâlnească pe Kristina Mladenovici (Franţa) în primul tur al turneului de la Bucureşti. "Mladenovici e o jucătoare bună, care chiar m-a bătut la Paris. Îmi doream să joc cu altcineva. Este înaltă, are un serviciu foarte puternic şi va trebui să returnez foarte bine. Voi avea puterea să joc în fiecare zi, pentru că sunt foarte bine pregătită fizic. Vreau să o iau meci cu meci şi ar fi frumos să avem o finală sută la sută românească", a precizat Halep.

Simona Halep a mărturisit că nu a fost surprinsă de victoria Petrei Kvitova în finala de la Wimbledon cu Eugenie Bouchard: "Pentru mine nu a fost o surpriză că a bătut Kvitova, pentru că este o jucătoare cu mai multă experienţă".

Halep a anunţat că după turneul de la Bucureşti va pleca în vacanţă: "După acest turneu voi pleca într-o vacanţă de zece zile pentru a mă relaxa înaintea sezonului din America. E secret locul în care voi pleca".

Simona Halep a declarat că îşi doreşte să ajungă la nivelul altor mari sportivi din România. "Mi-a făcut plăcere să mă antrenez în România, o să o fac în continuare şi nu voi pleca de aici. Îmi place să reprezint România şi sunt mândră de asta. Sper să ajung la nivelul Nadiei, lui Hagi sau Năstase. Viaţa mea s-a schimbat mult în bine şi vreau să mă bucur de aceste momente care sunt cele mai frumoase din viaţa mea. E dificil de gestionat această situaţie, dar nu vreau să mă opresc aici", a spus Halep.

Jucătoarea din România a vorbit şi despre ziua petrecută, duminică, alături de copii: "A fost o zi frumoasă. Chiar mi-am dorit să joc cu copiii. Îmi pare rău că timpul a fost atât de scurt, pentru că îmi place să stau alături de ei. Şi eu când eram mică am avut ocazia să mă întâlnesc cu jucătorii mari ai României de atunci. Am fost atentă la toţi copiii".

Sportivele Alexandra Dulgheru, Alexandra Cadanţu, Monica Niculescu şi Simona Halep au participat duminică la Kid's Day din cadrul turneului BRD Bucharest Open. La acţiune au participat 200 de copii pe arena centrală, iar Simona Halep a fost singura jucătoarea care a stat permanent pe teren alături de micii sportivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici