Simona Halep, după primul meci din 2016: În al treilea set am jucat cel mai bun tenis al meu

Simona Halep s-a declarat mulţumită de evoluţia ei din meciul cu sportiva franceză Caroline Garcia, românca afirmând că, în al treilea set al acestei întâlniri, a jucat cel mai bun tenis al ei, informeză site-ul oficial al turneului de la Sydney.

792 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, după primul meci din 2016: În al treilea set am jucat cel mai bun tenis al meu

Simona Halep, după primul meci din 2016: În al treilea set am jucat cel mai bun tenis al meu

"A fost un meci greu. Mă aşteptam la asta, deoarece o ştiam destul de bine. Este puternică şi loveşte mingea cu tărie. Are un serviciu bun. Totuşi, eu cred că am jucat bine azi. Cred că am fost puternică mai ales în setul al treilea. Am jucat cel mai bun tenis al meu în setul al treilea. În setul al doilea, am făcut un pas în spatele liniei de fund. Poate de aceea m-a dominat. Dar când m-am apropiat de linia de fund şi am lovit mingea devreme, am deschis terenul şi am scurtat punctele", a declarat Halep.

Despre problemele la tendonul lui Ahile, sportiva a precizat că durerile au apărut din senin şi apoi au dispărut. "Durerea la tendonul lui Ahile a venit şi a plecat, dar nu ştiu când a început să mă doară, nici când a trecut. A trebuit să stau concentrată, să am răbdare şi să încerc să rămân în meci şi să nu mă gândesc prea mult la durere. Ieri, înainte de antrenament, s-a întâlmplat la fel. Cinci minute de durere, cinci fără. Nu ştiu exact ce este. RMN-ul a arătat că am doar o inflamaţie şi pot juca, aşa că voi încerca să fac tot ce pot pentru a fi concentrată în continuare", a spus ea.

Favorită principală la Sydney, Halep va evolua în sferturile de finală, miercuri, nu înainte de ora 07.00, cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 5. "Abia aştept să întâlnesc adversare dificile, deoarece astfel de meciuri te fac mai puternică şi poţi vedea la ce nivel eşti. Simt că am revenit mai puternică din vacanţă, mă simt mai bine, servesc mai bine, aşa că totul merge în direcţia potrivită", a adăugat jucătoarea din Constanţa.

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 34 WTA, în prima partidă a româncei în 2016, din turul al doilea al turneului de la Sydney, în care a acuzat dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng.

În timpul meciului pe care l-a câştigat într-o oră şi 53 de minute, Simona Halep a cerut de două ori intervenţia trainer-ului, care i-a masat glezna. Românca ar fi trebuit să participe, săptămâna trecută, la Brisbane International, dar ea a declarat forfait din cauza aceloraşi probleme la tendonul lui Ahile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici