Simona Halep explică de ce a plâns după meciul cu Şarapova

Jucătoarea Simona Halep a declarat, sâmbătă, că a plâns în primele minute de după finala de la Roland Garros, pierdută în faţa Mariei Şarapova, deoarece ar fi vrut să profite de faptul că era pentru prima dată în ultimul act al unui turneu de Grans Slam.

6493 afișări
Imaginea articolului Simona Halep explică de ce a plâns după meciul cu Şarapova

Simona Halep explică de ce a plâns după meciul cu Şarapova

"Am plâns în primele minute de după meci, după care mi-a revenit zâmbetul pe buze. Aş fi vrut să profit de moment. Era prima mea finală de Grand Slam. Am făcut tot ce puteam, practicând un joc de nivel foarte înalt. Sunt mândră de aceste două săptămâni, care au fost incredibile. Nu voi uita niciodată acest meci. Atmosfera a fost extraordinară, mulţi fani români au venit la meci să mă încurajeze", a spus Halep.

Simona Halep a precizat că a încercat de la începutul meciului să fie relaxată şi să pună presiune pe parcursul jocului, dar Şarapova este foarte puternică psihic. "Îmi spuneam că este fantastic că am ajuns până aici. Am început bine. Tactica mea era bună. Am deschis bine unghiurile lovind mingea puternic. Însă Maria a făcut ceea ce ştie cel mai bine: să lovească mingea extrem de puternic. S-a şi mişcat bine. Am încercat să pun presiune, dar este foarte puternică mental, o mare campioană, experimentată, care a câştigat deja mai multe finale de Grand Slam. Va trebui să muncesc mai mult. Totuşi, pentru mine a fost un turneu extraordinar, la care am conştientizat faptul că pot juca la un nivel foarte înalt", a adăugat sportiva română.

Site-ul oficial al turneului de la Roland Garros a scris, imediat după finala dintre Halep şi Şarapova, că românca a plâns la marginea terenului, în timp ce publicul îi scanda numele. "A avut o prestaţie extraordinar de curajoasă astăzi, în prima sa finală de Grand Slam. Ea se va întoarce aici şi momentul ei va veni", a menţionat rolandgarros.com.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi a doua cea mai lungă din istorie. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - mulţi dintre ei români - prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

În ciuda înfrângerii de sâmbătă, Simona Halep va urca pe locul 3 în clasamentul WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici