Simona Halep la revenirea în ţară: Mulţumesc tuturor românilor care m-au susţinut. Finalista de la Roland Garros a fost aşteptată de aproximativ 200 de fani la aeroport - FOTO

Jucătoarea de tenis Simona Halep, finalistă la Roland Garros, a declarat, duminică, la revenirea în ţară, că le mulţumeşte tuturor românilor care au susţinut-o în finala pierdută în faţa Mariei Şarapova.

2266 afișări
Imaginea articolului Simona Halep la revenirea în ţară: Mulţumesc tuturor românilor care m-au susţinut. Finalista de la Roland Garros a fost aşteptată de aproximativ 200 de fani la aeroport - FOTO

Simona Halep la revenirea în ţară: Mulţumesc tuturor românilor care m-au susţinut. Finalista de la Roland Garros a fost aşteptată de aproximativ 200 de fani la aeroport (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Sunt mult mai emoţionată acum decât înainte de finală. Este un moment deosebit pentru mine şi vă mulţumesc că aţi venit aici. Le mulţumesc românilor care m-au susţinut la Paris şi tuturor oamenilor care m-au susţinut în faţa televizoarelor punct cu punct. Mă bucur că am reuşit această performanţă pentru mine şi pentru România. Mă bucur că sunt din România", a spus Halep.

Finalista de la Roland Garros a afirmat că nu este tristă, deşi a fost învinsă de Maria Şarapova. "Sunt foarte fericită că trăiesc aceste clipe, sunt clipe de neuitat. Tristă nu pot să fiu după această finală, pentru că a fost cel mai mare meci din viaţa mea şi din cariera mea. Nu-l voi putea uita niciodată. E prima finală de Grand Slam şi am jucat la cel mai înalt nivel. Cred că mulţi copii vor veni la tenis de acum înainte datorită acestui meci", a precizat Halep, care s-a fotografiat cu trofeul primit la Roland Garros.

Simona Halep consideră că jocul ei este "destul de complet". "Jocul meu e destul de complet. Nu am destulă forţă, însă viteza de deplasare şi de execuţie este un avantaj pentru mine. Deschid unghiul foarte bine, joc repede şi asta mi-a dat ocazia să câştig multe meciuri. Sunt numărul 3 în lume acum şi nu cred că mai sunt considerată o outsideră, însă Maria Şarapova are mai multă experienţă decât mine şi de aceea a fost considerată favorită înaintea finalei".

Tatăl jucătoarei, Stere Halep, a declarat că nu poate exprima în cuvinte ce simte după ce fata sa a ajuns în finală la Roland Garros. "Îi mulţumesc fetiţei mele că a fost cuminte, ne-a ascultat şi ne-a făcut foarte fericiţi. Nu pot exprima în cuvinte ce simt acum. Mulţumesc întregii Românii care a fost alături de ea", a spus Stere Halep.

Simona Halep a fost aşteptată de aproximativ 200 de fani la aeroport

Jucătoarea de tenis Simona Halep, finalistă la Roland Garros, a fost aşteptată, duminică, de aproximativ 200 de fani cu steaguri tricolore la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă.

Halep a fost oprită de fani, a fost aplaudată şi i s-a scandat numele. Suporterii au întâmpinat-o cu bannere de susţinere şi flori, iar jucătoarea a acordat câteva autografe, unul chiar pe un steag al României.

Simona Halep a ajuns la Bucureşti la ora 19.10 cu o cursă Air France, a fost primită la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă şi a fost aşteptată printre alţii de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, de ministrul Tineterului şi Sportului, Gabriela Szabo, de secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, şi de fosta jucătoare Cătălina Cristea.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - mulţi dintre ei români - prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici