Simona Halep nu va mai juca la Fed Cup dacă se va schimba formatul

Prezenţa Simonei Halep la competiţia Fed Cup depinde de modificările pe care le va face Federaţia Internaţională de Tenis asupra formatului.

509 afișări
Imaginea articolului Simona Halep nu va mai juca la Fed Cup dacă se va schimba formatul

Simona Halep nu va mai juca la Fed Cup dacă se va schimba formatul

Potrivit jurnaliştilor de la Reuters, fostul lider mondial a declarat că este mulţumită cu modul de desfăşurare al turneului "acasă şi în deplasare" şi că, în cazul în care se va schimba acest lucru, va boicota competiţia.

"Federaţia Internaţională de Tenis va face o modificare majoră în competiţia feminină (Fed Cup) şi va fi găzduită de un singur oraş", notează sursa citată, care a citat şi declaraţia Simonei Halep, oferită luni, 24 iunie, reporterilor de la Eastbourne:

"Iubesc Fed Cup şi nu aş schimba asta. Dacă Fed Cup se va schimba nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă se va schimba va fi greu, pentru că Fed Cup înseamnă să joci şi acasă şi în deplasare".

Sportiva din Constanţa a jucat în 19 meciuri la Fed Cup şi a ajuns cu echipa României până în semifinalele competiţiei, acolo unde tricolorele au pierdut în faţa Franţei.

"Dacă cei de la ITF mă întreabă, le voi spune părerea mea. Să joci acasă este cel mai frumos sentiment. Am jucat timp de mai mulţi ani în cadrul Fed Cup şi cel mai frumos sentiment este acela când joci acasă, cu toţi oamenii care vin să te susţină, bineînţeles şi în deplasare trebuie să îţi gestionezi emoţiile şi presiunea".

Şi Karolina Pliskova este de acord cu Simona Halep.

"Cred că nu ar trebui să schimbe formatul, în special pentru ţările mici, precum Cehia, aceste naţiuni urmăresc competiţia. Nu avem multe turnee acasă, doar unul. România poate mai are unul în plus. Este impresionant când Simona joacă acolo, aşa că înţeleg că atunci când ea joacă în altă parte sentimentul nu este acelaşi", a spus Karolina Pliskova, după ce a câştigat meciul de la turneul de la Eastbourne în faţa jucătoarei Margarita Gasparyan.

Simona Halep va debuta marţi, 25 iunie, de la ora 20:00, la Eastbourne, acolo unde o va întâlni în turul doi pe sportiva din Taiwan Su-Wei Hsieh (29 de ani), care a trecut cu ceva emoţii de Camila Giorgi, scor 6-3, 4-6, 6-4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici