Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o pe Elina Svitolina: E probabil cel mai bun meci făcut până acum

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o pe Elina Svitolina (7 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-4.

3087 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o pe Elina Svitolina: E probabil cel mai bun meci făcut până acum

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o pe Elina Svitolina

Simona Halep a învins-o pe Elina Svitolina cu 6-3, 3-6, 6-4 în prima semifinală a turneului de la Doha, şi a fost foarte entuziasată de meciul făcut în penultimul act al turneului.

În finală, românca o va aştepta fie pe Kerber, fie pe Mertens, cele două urmând a juca în a doua semifinală de la Doha. Până să joace meciul cel mare, Simona Halep a savurat victoria în faţa Elinei Svitolina, în faţa căreia a avut şi momente dificile.

Românca a fost condusă cu 4-1 în setul secund, dar a întors rezultatul şi a explicat cum a reuşit să obţină o nouă calificare în finală.

De asemenea, Halep a dat şi o veste bună, întrucât a recunoscut că nu se simte obosită: "Cu inima mea şi cu mintea, nu am renunţat. E o adversară foarte puternică, e probabil cel mai bun meci făcut de mine până acum, sunt fericită că nu am simţit oboseala şi că am mers până la capăt. Am amintiri grozave de la acest turneu, mă bucur că joc din nou finala aici şi că joc pentru acel trofeu frumos. Le mulţumesc fanilor!", a declarat constănţeanca, după meci.

Halep şi-a adjudecat primul set într-o manieră destul de lejeră, după doar 39 de minute. Românca a făcut break-ul la scorul de 1-1 şi a servit ideal până la finalul actului, impunându-se cu scorul de 6-3.

În actul secund, lucrurile s-au inversat, iar Svitolina a fost cea care a făcut break la 1-1 şi, mai apoi, la 5-3. Ucraineanca a trimis partida în decisiv, acolo unde a câştigat pe serviciul Simonei încă din primul game. Momentul cheie a avut loc la scorul de 4-1 pentru Svitolina, când Simona a salvat trei mingi de break şi a rămas în meci, câştigând ulterior pe serviciul adversarei şi restabilind egalitatea. Imediat, Halep a făcut break-ul şi a închis jocul, calificându-se în prima finală a unui turneu din 2019.

În finală, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea duelului dintre Angelique Kerber (6) şi Elise Mertens (21 WTA). Ultimul act va avea loc sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici