Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Rogers Cup

Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în optimile de finală la Rogers Cup (Toronto, Canada), miercuri seară, după ce a trecut de Jennifer Brady (76 WTA), scor 4-6, 7-5, 7-6 (5)

3498 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Rogers Cup

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Rogers Cup

După o pauză mai mare de trei săptămâni, în care nu a mai jucat niciun meci de simplu în urma triumfului de la Wimbledon, Simona Halep a început destul de ezitant jocul cu Jennifer Brady.

Americanca şi-a adjudecat primul set în aproximativ 40 de minute, după ce a luat un avantaj important în debutul actului, când a condus cu 3-0. Halep a reuşit un break, egalând scorul la 3, însă Brady a triumfat din nou pe serviciul româncei şi a câştigat cu 6-4.

Simona Halep a început mult mai bine setul secund, cu un game câştigat pe serviciul adversarei. Românca a reuşit să menţină un avantaj constant în faţa lui Brady şi a câştigat actul al doilea, cu scorul de 7-5, trimiţând partida în decisiv.

În ultimul act, Simona Halep a început excelent, conducând cu 4-0. Ulterior, românca a avut parte de o cădere inexplicabilă, iar Brady a revenit şi a condus cu 5-4, fiind chiar la două mingi de câştigarea jocului. Halep nu a cedat şi a ajuns chiar în postura de a servi pentru meci, la 6-5. Totuşi, meciul a intrat în tie-break, unde Halep s-a impus cu 7-5. Partida s-a încheiat după aproximativ două ore şi 28 de minute.

În optimile de finală de la Rogers Cup, Simona Halep se va duela cu învingătoarea din partida Donna Vekic (24 WTA) - Svetlana Kuznetsova (198 WTA).

Simona Halep este campioana en-titre de la Rogers Cup şi vine după triumful de la Wimbledon, al doilea la un turneu de Mare Şlem, după Roland Garros 2018.

Simona Halep: S-a simţit că nu am mai jucat de două săptămâni

La finalul meciului, românca a recunoscut că a resimţit pauza lungă de pe terenul de tenis.

Înainte să joace la Rogers Cup, ultima partidă oficială a lui Halep, la simplu, fusese în finala de la Wimbledon, unde s-a impus în faţa americancei Serena Williams, scor 6-2, 6-2. Ulterior, românca a luat o vacanţă mai lungă, întorcându-se în ţară.

Halep a avut parte de o misiune dificilă în turul secund la Rogers Cup, învingând-o dramatic pe Brady, după două ore şi 26 de minute.

În ultimul set, Halep a condus cu 4-0, dar totul s-a decis în tie-break: "S-a simţit că nu am mai jucat de două săptămâni. E dificil să vin şi să joc un meci oficial. Aveam nevoie de o pauză, pentru că au fost multe emoţii în timpul Wimbledon. Mă ajută foarte mult fanii, pentru că mă sprijină mult. Le mulţumesc!", a declarat Simona Halep, pe teren.

În optimile de finală de la Rogers Cup, Simona Halep se va duela cu învingătoarea din partida Donna Vekic (24 WTA) - Svetlana Kuznetsova (198 WTA).

Simona Halep este campioana en-titre de la Rogers Cup şi vine după triumful de la Wimbledon, al doilea la un turneu de Mare Şlem, după Roland Garros 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici