Simona Halep s-a CALIFICAT în semifinalele turneului de la Dubai, după ce a învins-o pe rusoaica Makarova: "A fost o revanşă faţă de Australian Open"

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 1-6, 7-5, pe sportiva rusă Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi a şasea favorită, şi s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

2347 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a CALIFICAT în semifinalele turneului de la Dubai, după ce a învins-o pe rusoaica Makarova: "A fost o revanşă faţă de Australian Open"

Simona Halep (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 20:06 - Halep: A fost o revanşă faţă de Australian Open

Jucătoarea Simona Halep a declarat, joi, după ce a trecut de Ekaterina Makarova în sferturile de finală de la Dubai, că şi-a luat revanşa după ce rusoaica o învingea în aceeaşi fază a competiţiei de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

"A fost un meci incredibil. Am jucat bine, dar şi ea a jucat foarte bine. A fost o revanşă faţă de Australian Open. Sunt bucuroasă că am câştigat. Încerc să fiu o luptătoare pe teren şi îmi place turneul de aici. Am avut cinci mingi de meci, eram puţin nervoasă şi nu e uşor să închizi meciul. M-am simţit puţin obosită la final şi am încercat să rămân concentrată la fiecare punct, iar în final am reuşit", a spus Halep, la mini-interviul de după meci.

Simona Halep a afirmat că nu va asista la meciul dintre Caroline Wozniacki şi Flavia Pennetta, deoarece este obosită şi va merge la recuperare. "Mă aştept la un meci greu în semifinale, indiferent de cine va fi adversară. Amândouă sunt jucătoare bune. Sunt pentru prima oară în semifinale aici şi voi încerca să câştig", a completat Halep.

Meciul a durat două ore şi 7 minute.

La trei săptămâni şi două zile de la confruntarea de la Melbourne, din sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, meci în care s-a impus Ekaterina Makarova, scor 6-4, 6-0, Simona Halep şi Makarova s-au întâlnit din nou, de această dată în aceeaşi fază a competiţiei, însă de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), care face parte din categoria Premier 5.

Dacă la Melbourne Halep ceda primele trei ghemuri în faţa Makarovei, de această dată sportiva română a început mult mai bine partida, reuşind să se distanţeze repede la 3-0.

După ce a reuşit să păstreze avansul de un break până la 4-2, Halep a avut o serie de greşeli neforţate, care i-au permis Makarovei să câştige pe serviciul adversarei. Însă, Simona a revenit imediat şi a câştigat pe serviciul Makarovei, după care a închis.

La finalul primului set, Halep a cerut pauză de vestiar, însă Makarova a valorificat mai bine pauza prelungită, iar la reluarea jocului a reuşit să se desprindă repede la 2-0, beneficiind de un joc apatic al româncei.

Totuşi, Halep a reuşit să-şi recupereze imediat serviciul cedat cu un ghem mai devreme. Jocul lui Halep a suferit o nouă cădere, în special din cauza serviciului slab, ea înregistrând în primele 13 ghemuri, nu mai puţin de şase duble greşeli. În cele din urmă, Halep nu şi-a regăsit ritmul din primul set şi a cedat cu 1-6.

Dovadă a jocului slab din setul al doilea stau cele două puncte câştigătoare faţă de cele 17 greşeli neforţate, în timp ce Makarova a avut 6-7 la raportul puncte câştigătoare/greşeli neforţate.

În setul trei, Halep a avut şapte mingi de break, până a reuşit să fructifice una şi să se desprindă la 5-3. Însă, imediat Makarova a făcut re-break, când Halep servea pentru câştigarea meciului.

Ghemul decisiv al meciului a fost dramatic, Halep având nevoie de cinci mingi de meci pentru a reuşi să închidă meciul la 7-5.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un cec în valoare de 113.850 de dolari şi 350 de puncte WTA.

Simona Halep va juca în semifinale împotriva câştigătoarei meciului dintre Caroline Wozniacki (Danemarca, cap de serie numărul 3 şi locul 5 WTA) şi Flavia Pennetta (Italia, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 10).

În cealaltă semifinală se vor întâlni Garbine Muguruza (Spania, locul 24 WTA) şi Karolina Pliskova (Cehia, locul 18 WTA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici