Simona Halep s-a CALIFICAT în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon: "Sunt foarte fericită, e un turneu special pentru mine" | VIDEO

Simona Halep (7 WTA) s-a calificat în sferturile celui de-al treilea Mare Şlem al anului, Wimbledon, după victoria cu 2-0 la seturi (6-3; 6-3) în faţa lui Cori Gauff (SUA; 313 WTA).

4173 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a CALIFICAT în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon: "Sunt foarte fericită, e un turneu special pentru mine" | VIDEO

Simona Halep s-a CALIFICAT în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon: "Sunt foarte fericită, e un turneu special pentru mine" | VIDEO

Simona Halep a oferit prima reacţie, după ce s-a calificat în sferturi la Wimbledon, în urma victoriei în două seturi, scor 6-3, 6-3, împotriva sportivei de 15 ani, Cori Gauff.

Românca a reuşit 17 lovituri câştigătoare, cu 14 greşeli neforţate, iar lipsa de experienţă a lui Gauff s-a văzut din plin, mai ales în punctele în care tensiunea a atins cote înalte. La final, după 6-3, 6-3 în două seturi, Halep şi-a exprimat sentimentele şi, foarte optimistă, a vorbit şi despre adversara din sferturi, Shuan Zhang.

"Sunt foarte fericită că am ajuns din nou în sferturi, e un turneu special pentru mine, m-am simţit bine. Celor din tribune le-a plăcut meciul. Anul trecut a fost unul foarte bun pentru mine, am încercat şi anul trecut să joc bine pe iarbă, dar nu a fost cazul. Acum încerc să joc mai bine. O să-mi iau revanşa în faţa ei, e o şansă bună în sferturile de finală", a declarat Simona Halep pentru Eurosport.

În acest moment, rezultatele înregistrate la Wimbledon 2019 îi asigură Simonei Halep menţinerea în Top 8 mondial la finele întrecerii londoneze. Simona, acum pe locul 6 în clasamentul în timp real, nu mai poate fi întrecută decât de Elina Svitolina - care ar avea nevoie să câştige un meci în plus faţă de româncă, sau de Johanna Konta.

Gauff a avut câteva victorii de răsunet pe iarba din Marea Briatanie (în faţa lui Venus Williams şi Polona Hercog), iar Halep a jucat la potenţial maxim. După ce ambele jucătoare şi-au cedat game-ul pe primul serviciu, românca a început să forţeze şi s-a distanţat, graţie a două break-uri, reuşind să închidă cu 6-3. În manşa secundă, Halep a pierdut din nou un serviciu, dar a bifat două break-uri, ultimul la mijlocul setului şi a închis partida după o oră şi 17 minute.

În sferturi, Simona Halep va juca în compania lui Shuai Zhang (China; 50 WTA). 

LIVE TEXT AICI

 

  •  GAME, SET, MECI SIMONA HALEP, 6-3, 6-3. Simona pune pe tabelă primele două puncte, după servicii excelente. Cedează puţin iniţiativa şi este prompt taxată de o Gauff care pare că încă mai crede. Vine o nouă servă bună, aducătoare de alte două mingi de meci, iar Simona are victoria, după ce Gauff ratează forehand-ul.
  • Gauff rezistă în meci! Simona are primele două mingi de meci, după ce jocul lui Cori Gauff pare că a cedat complet. Românca îi trimite o minge în picioare, însă, din apropierea plasei, Gauff face un demivoleu de senzaţie. Simona se agaţă cu speranţele de un Challenge, pe a doua minge de meci, însă nu are câştig de cauză. La egalitate, Gauff serveşte de două ori excelent, primul îi aduce punctul direct, iar al doilea îi lasă la dispoziţie o finalizare facilă. Gauff supravieţuieşte, după două mingi de meci salvate.

 

  • Schimb de terenuri fără evenimente majore. Simona este în creştere la profilul serviciului, Gauff rezistă la lansare.

 

  • Cori Gauff are o mică discuţie cu fizioterapeutul turneului, însă revine pe teren. Simona atacă din prima, însă game-ul ajunge la 30-30 după o reacţie promptă a lui Cori. Americanca trece în faţă, servindu-i Simonei un atac stânga-dreapta în stilul celor care îi făcuseră ei viaţa grea mai devreme. 

 

  • Gauff refuză să piardă - ceea ce spunea Mouratoglou, după meciul cu Hercog - se vede în returul din punctul al treilea în game-ul trei al setului doi. Backhandul americancei este atât de bun, direct după serva Simonei. Românca, rămasă în urmă la 0-40, se vede împinsă într-o defensivă care nu îi place, iar Gauff recuperează game-ul pierdut anterior pe serviciu.

 

  • Start bun de set doi sigur pentru Simona, care se impune la zero pe lansare. Gauff se trezeşte parcă abia când Simona are minge de 2-0, la retur. Americanca joacă excelent cu reverul în diagonală, trecând mingea razant cu fileul. La egalitate însă, păcătuieşte şi ea cu o dublă greşeală, iar Simona denotă aceeaşi siguranţă a omului cu multe minunăţii trăite pe terenul de tenis, înşfăcând break-ul, pentru 2-0.

 

  • SET HALEP, 6-3. Gauff dă câteva semne de slăbiciune, ratând consecutiv în start de game. Halep îşi apropie tre mingi de set cu rever câştigător, apoi are impresia că a câştigat manşa, după o minge la limită a americancei. O reluare a Ochiului de Şoim întoarce decizia, iar Gauff prelungeşte setul, cu serviciu imparabil. Românca însă răspunde imediat cu forehand câştigător, încheind manşa inaugurală cu break la 15, după 42 de minute.

 

  • Simona arată impresionant în deplasare, a încheiat în avantaj la winners primul set, 12-8, greşind mai puţin decât Gauff (10-14). Serviciul a fost însă un punct slab pentru Simona, care a închis manşa cu procentaj de 50% la frecvenţă (prag atins abia în final), 5 duble greşeli şi doar 6 din 16 puncte câştigate pe mingea a doua.

 

  • Simona deschide game-ul opt cu dublă greşeală, egalează apoi după un punct jucat din ofensivă, din interiorul terenului şi finalizat cu smash câştigător. Gauff o prinde în defensivă pe româncă, iar passingul ce se voia salvator, după o cursă aprigă de recuperare, ratează de puţin ţinta. Halep ajunge la minge de game cu două puncte consecutive, dar este întoarsă de Gauff, care rămâne extrem de solidă mental. După o nouă trecere pe la egalitate, Halep închide game-ul cu serviciu pe corpul adolescentei, pentru 5-3.

 

  • Gauff rămâne în viaţă în game-ul de serviciu datorită serviciului. Cu un atac curajos în lung de linie anulează o primă minge de dublu break a Simonei, iar românca cedează în cele din urmă, urmând să servească, la 4-3, cu mingi noi.

 

  • Simona nu începe bine game-ul în care trebuie să confirme break-ul. gauff pune presiune, fiind mai agresivă, se distanţează la două puncte în faţă după ce ajunge la fileu imediat după retur, mâna ei fiind fermă la voleu. Simona revine însă cu trei puncte la rând, doar pentru a irosi o minge de game cu o nouă dublă greşeală. La 40-40, Simona serveşte bine, apoi răspunde cu un reflex excelent la un atac bun cu reverul al americancei. Forehandul ei din alergare, lovit în diagonală, cu privirea în pământ, este de generic, prinzând terenul de manieră entuziasmantă. Halep de desprinde pentru prima dată la două game-uri distanţă, la 4-2. În continuare, are procentaj modest la prima minge - 9 din 22.

 

  • BREAK HALEP şi 3-2 după 23 de minute. Punctele sunt scurte în startul game-ului cinci. Simona ia prim-planul la 30-30, dominând din nou de pe baseline şi urcând la plasă în final pentru a sancţiona cu scurtă poziţia în spate a lui Gauff, trimisă acolo chiar de loviturile aspre şi bine calculate ale Simonei. Coco salvează mingea de break ivită cu un rever în lung de linie câştigător, iar Simona se reapucă de construit: ţine duelul bine rever contra forehand, apoi, la prima şansă ivită accelerează cu dreapta spre reverul advers, destabilizând-o pe Gauff. Tânăra de 15 ani dă dovadă de mult curaj salvând mingea a doua de break a Simonei cu scurtă. Cu aceeaşi schemă - o trimite pe Gauff în exterior pe partea de rever, apoi imediat o pune în alergare spre colţul opus, de forehand, Simona îşi procură a treia minge de break, pe care o şi fructifică, după ce Gauff încearcă o diagonală decisivă cu reverul, care se opreşte însă în banda fileului.

 

  • Halep salvează un game în care a trimis 3 duble greşeli consecutive! Primul serviciu îi dă un alt elan Simonei, care continuă stânga-dreapta, lovind tare şi aproape de tuşă şi cu dreapta, şi cu reveryl. Finalizarea vine din interiorul terenului, cu forehandul, pentru 15-0, apoi însă vin şase servicii ratate de eleva lui Daniel Dobre, cele trei duble greşeli consecutive aducându-i dublu break-point lui Gauff. Simona se concentrează, pune din nou prima minge în teren (a doua oară în meci) şi dă drumul la tiki-taka stânga dreaptă, finalizând din nou decisiv cu forehandul. A doua şansă de break a lui Cori este anulată de o greşeală venită de pe mijlocul terenului, iar două puncte mai târziu românca strânge pumnul, după o revenire eficientă de la 15-40

 

  • Al doilea game consecutiv pentru Cori Gauff, care, spre deosebire de Halep, a jucat de două ori cu prima minge. Pe al doilea serviciu, Simona i-a câştigat toate cele trei puncte, însă americanca se descurcă şi preia conducerea, 2-1.

 

  • BREBREAK. Simona nu pune nici măcar o dată primul serviciu în teren, iar Gauff, cu o evoluţie axxcelentă în defensivă, o pedepseşte, luând break la 30. Halep a greşit neforţat şi cu dreapta, şi cu reverul, îngropând câteva mingi în fileu. 0 din 6 prime servicii şi 1-1 pe tabelă.

 

  • Cori Gauff deschide partida cu serviciul. Americanca este agresivă din start şi face primul punct lovind spre dreapta româncei. Al doilea retur al Simonei nu acceptă replică. Românca trece în avantaj, oferindu-şi două mingi consecutive de break, după ce Gauff greşeşte de două ori afară cu dreapta, din dorinţa de a lovi cât mai tare. După o primă şansă anulată de Gauff cu serviciu bine aşezat în careul Simonei, eleva lui daniel Dobre se simte ca peştele în apă într-un schimb de mingi prelungit, în care şi-a creat un prim avantaj lovind reverul în diagonală, pentru ca apoi să găsească un passing de toată frumuseţea, în lung de linie, în ciuda faptului că fusese surprinsă de alegerea americancei şi a lovit în ultimul moment. Halep începe astfel meciul cu break şi 1-0 pe tabelă.

Cu o diferenţă de vârstă de 12 ani între ele, partida mută din nou presiunea pe umerii româncei, aşa cum afirma apăsat, încă de vineri seară, expertul Eurosport Mats Wilander. Jucătoarea cu cele mai multe săptămâni petrecute în fruntea WTA din septembrie 2016 până în prezent, Simona Halep are de gestionat o situaţie destul de similară cu cea din sferturile Roland Garros 2019, cu diferenţa că Gauff este chiar mai crudă, mai surprinzătoare, mai imprevizibilă şi mai înverşunată decât Amanda Anisimova.

"Credeţi-mă, suntem aici, în turneu, şi singurul lucru pe care nu vreau ca ea să îl conştientizeze este cât de mare este. Nu trebuie să îşi dea seama unde este, cât de mare a ajuns. A venit aici şi nu o ştia nimeni, iar acum este peste tot, în presă, la televizor. A jucat în urmă cu trei săptămâni, la Roland Garros. Nu vă daţi seama cât a progresat de atunci. În doar trei săptămâni. Este la alt nivel. Mai are loc să progreseze atât de mult", declară Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, dar şi mentorul tinerei Gauff.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici