Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open: Am încredere că pot să joc cel mai bun tenis al meu la acest turneu

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat, marţi, în turul al doilea al turneului de Grand Slam US Open, după ce a beneficiat de abandonul sportivei Marina Erakovic din Noua Zeelandă, locul 99 WTA, la scorul de 6-2, 3-0, pentru româncă.

1968 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open: Am încredere că pot să joc cel mai bun tenis al meu la acest turneu

Simona Halep (Imagine: Hepta)

Simona Halep a declarat, după ce s-a calificat în turul al doilea al turneului de la US Open, că este încrezătoare că poate juca la acest turneu tenisul ei cel mai bun, precizând că este bine pregătită din punct de vedere fizic.

"La Toronto mi s-a făcut rău din cauza căldurii, mi-am revenit în câteva zile, iar la Cincinnati am avut ceva probleme la muşchi, dar m-am recuperat şi acuma sunt sută la sută bine. Sunt sănătoasă, sunt recuperată complet, nu mai am niciun fel de durere, mă simt gata să intru în acest turneu greu, mă simt bine şi ca joc şi mental şi tot. Vom vedea cât de bine pot să ajung în acest turneu şi cât de departe, pentru că asta contează dupa părerea mea. A fost un start foarte bun şi am încredere ca pot sa joc cel mai bun tenis al meu la turneul acesta. Nu mai vreau să mă gandesc la rezultat, fiind la un Grand Slam, dar bineînţeles că presiunea o simt, dar joc bine cu presiune şi stiu cum să o gestionez acum. Bineînţeles că fiecare meci este greu, fiecare adversar joacă bine că e cel mai înalt nivel din tenis, dar am încredere în şansa mea, am încredere că am jocul potrivit să câştig şi dau tot ce pot la fiecare punct, la fiecare meci", a declarat jucătoarea clasată pe locul 2 WTA.

Halep spune că nu se teme de nicio adversară şi nici nu-şi cunoaşte partea de tablou. "Nu ştiu cu cine am de jucat în continuare pe tablou, nu mă tem de nimeni pentru că nu am de ce să mă tem, am avut două turnee foarte bune înainte, am încredere că pot să câştig şi meciurile grele, vom vedea, fiecare meci este greu şi fiecare meci e deschis, fiecare are şansa de a câştiga."

Partida a durat 47 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Katerina Bondarenko (Ucraina), locul 104 WTA, venită din calificări şi Iulia Putinţeva (Kazahstan), locul 78 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la US Open cu un premiu de 68.600 de dolari şi cu 70 de puncte WTA.

Cea mai bună performanţă din cariera Simonei Halep la US Open este calificarea în optimile de finală, în 2013. Anul trecut, jucătoarea din Constanţa a fost eliminată în turul al treilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici