Simona Halep şi-a aflat adversara din semifinale. Rybakina a eliminat-o pe Tomljanovic

Elena Rybakina şi-a revenit după un început ezitant, pentru a o învinge miercuri pe australianca Ajla Tomljanovic cu 4-6, 6-2, 6-3 şi a se califica în semifinală la Wimbledon, unde o va întâlni pe Simona Halep. Rybakina devine prima jucătoare din Kazahstan care ajunge în sferturile unui Grand Slam.

903 afișări
Imaginea articolului Simona Halep şi-a aflat adversara din semifinale. Rybakina a eliminat-o pe Tomljanovic

Simona Halep şi-a aflat adversara din semifinale. Rybakina a eliminat-o pe Tomljanovic

Rybakina, a 17-a favorită, a întâmpinat dificultăţi în primul set, dar apoi a început să-şi îmbunătăţească serviciul, reuşind la un moment dat să ia şapte game-uri la rând pentru a-şi asigura setul al doilea şi pentru a prelua controlul în setul al treilea.

Jucătoarea de 23 de ani, care în urmă cu 4 ani şi-a schimbat cetăţenia, ea fiind născută în Rusia, a încheiat meciul cu un as, al 15-lea al partidei.

„Este uimitor şi sunt foarte fericită că am reuşit să trec după un meci foarte greu", a declarat ea după meci.

Tomljanovic a câştigat primul set, după ce reuşise un break în debutul meciului, pe care apoi la securizat până la 4-6.

Setul secund a fost dominat de Rybakina, care de la 2-2 a izbutit o serie de 7 game-uri câştigătoare consecutive, ducând scorul în decisiv la 3-0.

Avantaj suficient pentru a se impune în cele din urmă şi a-şi programa o semifinală cu Simona Halep.

Cele două s-au mai întâlnit de 3 ori până acum, în 2019, 2020 şi 2021, de fiecare dată pe hard, Halep conducând cu 2-1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici