Simona Halep şi Emma Răducanu au şanse mari de a se confrunta în turul trei la Indian Wells

  • Masters-ul de tenis BNP Paribas Open de la Indian Wells şi-a configurat luni noaptea programul meciurilor de pe tabloul principal al competiţiei feminine.
  • Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu au intrat direct pe tabloul principal, primele două din postura de capi de serie.
193 afișări
Imaginea articolului Simona Halep şi Emma Răducanu au şanse mari de a se confrunta în turul trei la Indian Wells

Simona Halep şi Emma Răducanu au şanse mari de a se confrunta în turul trei la Indian Wells

Ultimul turneu Masters 1000 al anului se desfăşoară în perioada 6-17 octombrie la Indian Wells, în sudul deşertic al statului american California, revenind după doi ani şi jumătate de absenţă din circuit. În noaptea de luni spre marţi, organizatorii au efectuat tragerea la sorţi pentru competiţia feminină de simplu, în care România are la start pe Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu şi cu şanse mari de a o vedea pe tabloul principal şi pe Gabriela Ruse.

Simona Halep şi Sorana Cîrstea vor evolua direct în turul doi al turneului, ele pornind din postura de capi de serie numărul 11, respectiv 32.

Simona Halep va debuta în turneu în compania câştigătoarei dintre ucraineana Marta Kostyuk (58 WTA) şi chineza Shuai Zhang (48 WTA), care se confruntă miercuri seara.

Dacă va trece de turul doi, Halep (17 WTA) are şanse mari să o întâlnească în turul trei pe britanica Emma Răducanu, cap de serie nr. 17, care intră şi ea direct în turul doi, şi va trebui să o învingă pe câştigătoarea meciului dintre Maria Camila Osorio Serrano (71 WTA) şi Aliaksandra Sasnovich (100 WTA).

Dacă una dintre cele două sportive va trece în optimi, atunci există posibilitatea să întâlnescă alţi doi capi de serie importanţi, pe Petra Kvitova sau pe Viktoria Azarenka.

Sorana Cîrstea (40 WTA) se află tot în prima jumătate de tablou şi se va confrunta în turul secund cu învingătoarea dintre americana Ann Li (69 WTA) şi japoneza Misaki Doi (109 WTA).

O eventuală calificare în sferturile de finală, ar putea să îi aducă Soranei Cîrstea ca adeversară pe Simona Halep sau pe Emma Răducanu.

În ceea ce o priveşte pe Irina Begu, aceasta se află în partea de jos a tabloului, urmând să joace în primul tur cu franceza Fiona Fero (81 WTA), pe care nu a întâlnit-o niciodată până acum în carieră.

Primul tur, lipsit de capii de serie, programează totuşi o serie de întâlniri interesante. Astfel, dubla campioană a turneului, Kim Clijsters, care se află la prima sa apariţie la BNP Paribas Open după zece ani, o va întâlni pe Katerina Siniakova, în runda inaugurală la Indian Wells.

Fostul număr 1 mondial, Clijsters, care a primit un wildcard pentru tabloul principal, îşi va începe campania împotriva numărului 53 mondial, Katerina Siniakova. Câştigătoarea acestei partide va înfrunta în turul al doilea o altă fostă număr 1 mondial şi multiplă campioană, Angelique Kerber, cap de serie nr. 10.

Clijsters, de patru ori campioană de Mare Şlem, care a câştigat titlurile la Indian Wells în 2003 şi 2005, caută în continuare prima victorie la nivel de turneu de la retragerea din 2012. Ea a revenit în 2020 şi a suferit înfrângeri la limită în cele trei meciuri pe care le-a disputat anul trecut, în faţa lui Garbiñe Muguruza, Johanna Konta şi Ekaterina Alexandrova. În debutul sezonului, săptămâna trecută, la Chicago, ea a cedat în trei seturi, în faţa lui Hsieh Su-wei.

O altă campioană de Grand Slam care va disputa primul tur în această săptămână este Sloane Stephens, campioana US Open 2017, care o va întâlni pe Heather Watson. Câştigătoarea acestui meci va juca împotriva Jessicăi Pegula, cap de serie numărul 19, în turul al doilea.

Şi Madison Keys, vicecampioană la US Open 2017, va fi implicată într-o bătălie dură în runda inaugurală, urmând să o înfrunte pe Kaia Kanepi, de şase ori sfertfinalistă de Grand Slam. Câştigătoarea acestui meci va înfrunta o altă mare jucătoare, pe Anastasia Pavlyuchenkova, cap de serie nr. 9.

Lucrurile vor continua să fie interesante odată ce vor începe meciurile din turul al doilea, unde cele 32 de jucătoare cap de serie intră în acţiune.

O altă confruntare în turul al treilea, dincolo de posibilul meci Halep-Răducanu, poate avea loc între câştigătoarele de Grand Slam Petra Kvitova şi Victoria Azarenka, acestea urmând a se întâlni dacă îşi câştigă meciurile din turul al doilea. Kvitova, cap de serie nr. 7, va trebui mai întâi să o învingă fie pe Arantxa Rus, fie o jucătoare venită din calificări, în timp ce Azarenka, cap de serie 27, va juca împotriva învingătoarei din meciul dintre Magda Linette şi Rebecca Peterson.

Karolina Pliskova, nr. 3 mondial, şi Iga Swiatek, nr. 4 mondial, sunt primele două favorite la acest turneu. Pliskova, favorită 1, o va întâlni în turul al doilea fie pe Zheng Saisai, fie pe Caty McNally, posesoare de wildcard.

Swiatek, cap de serie nr. 2, care încearcă să îşi revendice un loc la Akron WTA Finals de la Guadalajara, va avea o întâlnire în turul al doilea fie cu Petra Martic, fie cu wildcard-ul Katie Volynets.

Iar pe Maria Sakkari, cap de serie nr. 6, care se află în prezent într-o poziţie privilegiată pentru o eventuală calificare la Akron WTA Finals, o aşteaptă un meci dificil în turul doi. Ea se va confrunta fie cu Marketa Vondrousova, medaliată olimpică cu argint la simplu, fie cu Viktorija Golubic, medaliată olimpică cu argint la dublu.

Garbiñe Muguruza, cap de serie nr. 5, care, la fel ca Sakkari şi Swiatek, vizează unul dintre locurile din finală la Guadalajara, o va înfrunta fie pe Ajla Tomljanovic, fie pe o jucătoare venită din calificări, în turul al doilea. Muguruza a câştigat duminică, la Chicago, al nouălea titlu WTA de simplu din carieră.

Barbora Krejcikova, cap de serie nr. 3, care şi-a asigurat deja un loc în WTA Finals atât la simplu, cât şi la dublu (în pereche cu Siniakova), o va înfrunta fie pe Nao Hibino, fie o jucătoare venită din calificări.

Două superstaruri canadiene sunt, de asemenea, în mod sigur, în vizorul fanilor, campioana în exerciţiu la BNP Paribas Open, Bianca Andreescu, şi Leylah Fernandez, finalistă la US Open 2021, fiind ambele capi de serie.

Andreescu, cap de serie nr. 16, care a câştigat cea mai recentă ediţie din 2019, o va întâlni în turul al doilea fie pe Alison Riske, fie o jucătoare venită din calificări. Fernandez, cap de serie nr. 23, o va înfrunta fie pe Alizé Cornet, fie pe o jucătoare venită din calificări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici