Simona Halep va juca miercuri, de la ora 02.00, în sferturi de finală la Australian Open

Meciul dintre Simona Halep, cap de serie numărul 11 şi locul 11 WTA, şi jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova, locul 24 WTA, din sferturile de finală ale Australian Open se va disputa în noaptea de marţi spre miercuri, cu începere de la ora 02.00, fiind prima întâlnire programată pe Rod Laver Arena.

245 afișări
Imaginea articolului Simona Halep va juca miercuri, de la ora 02.00, în sferturi de finală la Australian Open

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halep s-a calificat în sferturile de finală la Australian Open, după ce a învins-o, luni, în optimi, pe Jelena Jankovici (Serbia - locul 8 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-0, şi o va întâlni pe Dominika Cibulkova, 24 de ani şi locul 24 WTA.

Jucătoarea din România a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi are ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui român la turneele de Grand Slam în ultimii 33 de ani, calificarea în semifinale, performanţă reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici