Simona Vintilă: Am înţeles că sibutramina poate cauza moartea

Handbalista formaţiei U Jolidon Cluj, Simona Vintilă, care nu a fost suspendată după ce a fost depistată pozitiv cu sibutramină, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că nu ştie ce pastilă a luat Adrian Mutu, dar a precizat că această substanţă poate cauza moartea.

82 afișări
Imaginea articolului Simona Vintilă: Am înţeles că sibutramina poate cauza moartea

Simona Vintilă: Am înţeles că sibutramina poate cauza moartea (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"La mine această substanţă nu apărea pe prospectul medicamentului. Scria doar că e sută la sută natural. Era o capsulă de slăbit. Am înţeles că această substanţă e foarte nocivă şi poate cauza şi moartea. Eu nu am fost suspendată tocmai pentru că pe prospect nu era trecută acea subsanţă. Ei au crezut că am luat «Reductil», dar eu de fapt luasem «Pastila de slăbit», ceea ce era cu totul altceva. Nu ştiu ce să-l sfătuiesc pe Mutu, pentru nu ştiu ce a luat el. Eu nu am fost suspendată pentru că am luat acea pastilă de slăbit. Eu nu am vrut niciodată să mă dopez. Dacă la noi se vând pastile pe care scrie sută la sută naturale, asta nu e vina noastră", a declarat Vintilă.

Handbalista Simona Vintilă, care evolua la echipa Rulmentul Braşov în 2008, a fost depistată pozitiv după manşa tur a finalei Cupei Cupelor, cu Larvik, dar a scăpat de suspendarea de doi ani după ce a dovedit că substanţa "sibutramină" provenea de la nişte pastile de slăbit, pe prospectul cărora scria că sunt naturale.

Vintilă a fost depistată pozitiv de către agenţia antidoping din Norvegia la substanţa sibutramină în probele recoltate la 18 mai 2008. Comisia de audiere a jucătoarei a avut loc la 30 septembrie, iar în 3 octombrie jucătoarea a primit doar o mustrare, fără aplicarea sancţiunii de suspendare, în temeiul art. 39 alin.(4) din Legea nr. 227/2006, şi dreptul de a se legitima şi juca, pentru că pe prospectul medicamentului nu era trecută substanţa respectivă, ceea ce dovedeşte faptul că sportiva nu a avut intenţia de a se dopa.

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI).

CONI a anunţat că testul a fost făcut de laboratorul din Roma

Partida Fiorentina - Bari s-a disputat la 10 ianuarie şi s-a încheiat cu scorul de 2-1, pentru echipa gazdă. Mutu a fost titular în acel meci şi a marcat în mintul 38, aducând egalarea pentru Fiorentina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici