Simone Tempestini a câştigat Raliul Maramureşului şi începe lupta pentru titlul cu numărul 8

Simone Tempestini a câştigat Raliul Maramureşului, pentru a doua oară în ultimii trei ani, după ce s-a impus în 6 dintre cele 7 probe care s-au desfăşurat în cea de-a treia etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, anunţă site-ul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

142 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini a câştigat Raliul Maramureşului şi începe lupta pentru titlul cu numărul 8

Simone Tempestini a câştigat Raliul Maramureşului şi începe lupta pentru titlul cu numărul 8

Echipajul format din Tempestini şi Sergiu Itu pe modelul Porsche 997 RGT a fost întrecut o singură dată în Maramureş, pe a şasea probă specială, Codul Butesii de 20,9 kilometri, acolo unde victoria a fost obţinută de Sebastian Barbu şi Teo Găină (Skoda Fabia Rally2 Evo) la o diferenţă de 1,5 secunde.

La final, Tempestini a avut un avantaj final de 50,4 secunde în faţa lui Barbu şi de 55,8 secunde de Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Skoda Fabia Rally2). Pentru Tempestini este a doua victorie pe asfaltul din Maramureş, după cea din 2021, în timp ce la ediţia de anul trecut a fost depăşit doar de bulgarul Ignat Isaev.

Dintre cele 10 probe programate, doar 7 au avut loc, super speciala din Baia Mare fiind anulată din motive organizatorice, iar probele 2 şi 8 din motive de securitate. Astfel, din cauza faptului că nu s-a desfăşurat cel puţin 75% din traseul iniţial, ci doar 74,8%, comisarii sportivi au decis, conform regulamentului, înjumătăţirea punctelor la acest raliu. O decizie finală va fi luată de Comisia de Competiţii a FRAS în cadrul şedinţei de marţi.

Până la o decizie finală în cazul punctelor, Norbert Maior, al cincilea în Maramureş, rămâne lider în clasamentul general provizoriu, cu 68 de puncte, fiind urmat de Simone Tempestini, cu 67,5 puncte şi de Sebastian Barbu, cu 62 de puncte. Ambii sunt colegi la Napoca Rally Academy.

Fraţii Maior (Peugeot 208 Rally4) au bifat şi a treia victorie consecutivă la 2 Roţi Motrice, acolo unde sunt favoriţi să obţină al treilea titlu din carieră la această categorie.

Campionatul Naţional de Raliuri Betano se va muta pe macadam luna viitoare, atunci când va avea loc Raliul Sibiului în perioada 14-15 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici