Simone Tempestini a câştigat Raliul Sibiului pentru a patra oară consecutiv

Simone Tempestini s-a impus pentru al patrulea an consecutiv în Raliul Sibiului şi este noul lider autoritar al Campionatului Naţional de Raliuri Betano după primele patru runde ale sezonului 2023, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

87 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini a câştigat Raliul Sibiului pentru a patra oară consecutiv

La bordul unei Skoda Fabia Rally2, Tempestini, secondat de Sergiu Itu, a câştigat 5 din cele 7 probe speciale care s-au desfăşurat pe macadamul din Sibiu. Cu un timp de 58:16,4 la capătul celor 88 de kilometri parcurşi, septuplul campion naţional a avut un avantaj de un minut şi 54,5 secunde în faţa celui de-al doilea clasat, sibianul Sebastian Barbu.

Podiumul final general a fost completat, în premieră, de Raul Badiu. Revenit în campionat, dar cu o Skoda Fabia Rally2, Badiu este la prima clasare în Top 3 la general din cariera sa.

Liderul provizoriu al campionatului până la această etapă, Norbert Maior, cu un Peugeot 208 Rally4, a încheiat al cincilea la Sibiu, la 10,1 secunde de Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), clasat al patrrulea. În schimb, Maior, care face echipaj cu sora sa mai mică, Francesca, a câştigat din nou la 2 Roţi Motrice, unde are maximum de puncte după 4 etape, dar şi la Clasa RC4.

În Cupele Monomarcă s-au impus Matei Ghiban (Cupa Dacia), Paul Popa (Suzuki Swift), Sebastian Scîrlet (Clio) şi Cristian Şugar (208 R2 Cup). Acesta din urmă a mai bifat o victorie şi în clasamentul juniorilor, acolo unde e favorit să devină campion.

La RC2N victoria i-a revenit lui Vlad Cosma, care a încheiat pe locul 8 la general cu un Mitsubishi Lancer Evo X. Emanuel Resiga a fost cel mai rapid la Rally2.

În total, 60 de echipaje au luat startul la etapa din Sibiu. Prima probă specială a fost anulată din cauza furtunii de joi noapte, care a doborât copaci pe traseu, iar PS7 ca urmare a accidentului în care a fost implicat echipajul forlighter Dragoş Popa - Crina Bucur. Ambii au fost transportaţi la spital cu elicopterul şi sunt în afara oricărui pericol. La Sibiu, fanii au putut urmări, în acţiune, nu mai puţin de 11 modele cu configuraţie Rally2.

În urma acestei etape, Simone Tempestini s-a instalat în fruntea clasamentului general, cu 113 puncte, fiind urmat de Sebastian Barbu, cu 96 de puncte, şi de coechipierul său de la Napoca Rally Academy, Norbert Maior. Următoarea etapă, Raliul Moldovei de la Bacău, va avea loc în perioada 3-5 august.

Până atunci, atât Tempestini, cât şi Maior, dar şi o mare surpriză, Ciprian Lupu, vor lua startul peste numai două săptămâni în Rally di Roma Capitale, etapă din Campionatul European de Raliuri. Maior se află în luptă directă pentru a câştiga titlul european la juniori, iar Lupu va fi primul pilot tetraplegic care ia startul în competiţia continentală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici