Simone Tempestini debutează în Ungaria în noul sezon din Campionatul European de Raliuri

Recordmenul de titluri naţionale absolute în România, Simone Tempestini, va lua startul, în acest weekend, în noul sezon din Campionatul European de Raliuri, care se va desfăşura în Ungaria, pe macadam, şi unde vor concura 88 de echipaje din 24 de ţări.

43 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini debutează în Ungaria în noul sezon din Campionatul European de Raliuri

Simone Tempestini debutează în Ungaria în noul sezon din Campionatul European de Raliuri

Pilotul de la Napoca Rally Academy îl va avea în dreapta şi în acest an pe Sergiu Itu, alături de care concurează din 2018, însă se va afla la volanul unei maşini noi, un model Škoda Fabia RS Rally2.

Echipajul campion naţional din ultimii 6 ani a avut deja un prim test cu noua maşină de concurs, în Italia, la Rally della Val D'Orcia, acolo unde s-a clasat pe locul 2, la numai 1,6 secunde de o victorie spectaculoasă. „A fost un antrenament excelent pentru noi. Venim după o pauză de câteva luni, maşina este şi o noutate pentru noi, dar ne-am simţit excelent”, a spus Tempestini.

„Adevărata provocare va fi acum, în weekend, în Ungaria. E un traseu nou pentru că până acum etapa a fost pe asfalt, iar acum totul se va desfăşura pe macadam. Există şi o concurenţă foarte puternică, dar vrem să obţinem un rezultat bun pentru România”, a adăugat cel care în 2016 devenea primul român campion mondial WRC la juniori.

În urmă cu doi ani, Simone Tempestini a ratat şansa de a termina pe podiumul final al Europeanului din cauza faptului că nu a strâns bugetul necesar pentru a lua startul în ultimele două etape. „Mereu suntem în căutare de buget pentru a putea fi siguri că vom fi în tot sezonul. Ne dorim ca rezultatele să susţină povestea noastră şi anul acesta să fie unul special pentru noi pe plan internaţional”, a mai declarat campionul.

Raliul Ungariei va debuta vineri seară cu proba super specială şi va avea un total de 13 probe pe un total de 175 de kilometri, totalul traseului fiind de aproape 900 de kilometri, incluzând aici şi etapele de legătura dintre probe. Alţi trei piloţi români sunt anunţaţi pe lista de start, Bogdan Cuzma, Cristiana Oprea şi Cristian Dolofan.

După etapa europeană, pentru Tempestini urmează o nouă aventură, de data asta pe plan naţional. Va încerca să câştige pentru a noua oară titlul de campion, astfel că nu va mai fi la egalitate pe prima poziţie cu Titi Aur, care are 8 astfel de trofee, un record absolut în prezent. Prima rundă este programată pentru 26-27 aprilie în Harghita.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici