Simone Tempestini vrea revanşa la Raliul Maramureşului

Un total de 63 de echipaje vor lua startul vineri, în Raliul Maramureşului, a treia etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano 2023, iar Simone Tempestini pleacă din postura de favorit după ce anul trecut a încheiat pe poziţia secundă.

61 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini vrea revanşa la Raliul Maramureşului

Simone Tempestini vrea revanşa la Raliul Maramureşului

Campion naţional absolut de 7 ori în ultimii 8 ani, Tempestini va concura şi de această dată cu modelul Porsche 997 RGT, care i-a adus victoria etapa trecută în Raliul Argeşului. Cu Sergiu Itu copilot, acesta a fost pe 2 anul trecut, iar acum doi ani a obţinut o victorie clară în Maramureş. Acum, cu un succes, va reveni pe prima poziţie în clasamentul general provizoriu.

La ediţia din acest an concurenţa va fi la fel de puternică. Pe lângă Sebastian Barbu, cu care s-a duelat în ultimul an, Tempestini îl va avea contracandidat şi pe colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca. Veteranul s-a impus la ediţiile din 2005 şi 2007, iar la revenirea acestei etape în calendar a fost al doilea.

La start va fi prezent şi liderul surpriză al campionatului, Norbert Maior, care împreună cu sora sa Francesca, vine după un nou podium în Campionatul European de Raliuri. După două etape, deşi pilotează un model cu configuraţie Rally4, Maior are 58 de puncte, depăşindu-i pe Simone Tempestini (49), Mihai Manole (46), Sebastian Barbu (45) şi Andrei Gîrtofan (39).

În total, 10 echipaje vor concura pe modele de top cu configuraţie Rally2, inclusiv Gîrtofan jr, Sorin Badea şi Călin Bucur. Ultimii doi vor fi fiecare la bordul unor modele Skoda Fabia Rally2 şi va însemna revenirea lor în competiţiile interne.

Raliul Maramureşului va debuta vineri seară cu startul festiv, urmând ca sâmbătă dimineaţă să înceapă prima dintre cele 10 probe speciale programate pe o lungime de 124 de kilometri. Sâmbătă seară, fanii vor avea ocazia să urmărească super speciala chiar în centrul municipiului Baia Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici