Sinner şi Răducanu declaraţi „dezamăgirile anului 2022" de publicaţia franceză L'Equipe

Emma Răducanu şi Jannik Sinner sunt în fruntea listei celor mai dezamăgitori jucători din 2022, întocmită de L'Equipe, iar acest lucru a provocat furia unora din fanii tenisului, inclusiv pe unii experţi.

374 afișări
Imaginea articolului Sinner şi Răducanu declaraţi „dezamăgirile anului 2022" de publicaţia franceză L'Equipe

Fosta jucătoare australiană Rennae Stubbs şi-a manifestat furia faţă de mass-media pentru un astfel de demers.

Psihologul specializat în sport şi performanţă Daria Abramowicz, care a lucrat cu numărul 1 mondial Iga Swiatek, a criticat ziarul, calificând ideea drept "dezamăgitoare", ceea ce a determinat-o pe Stubbs să reacţioneze furioasă.

"Idei ca aceasta sunt dezamăgitoare. De ce ar publica un astfel de "clasament"?".

Printre motivele pe care ziarul le-a menţionat pentru poziţia jucătorului italian se numără şi căderea acestuia în clasamentul ATP - de pe locul 10 la începutul anului pe locul 15 la sfârşitul anului. De asemenea, ziarul a afirmat că Jannik Sinner, care a devenit profesionist în 2018 şi a câştigat şase titluri de simplu în circuit până în prezent, a câştigat doar un singur turneu în 2022 - ATP 250 Croatia Open.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani a eşuat în câteva meciuri cruciale, deşi se afla într-o poziţie bună pentru a obţine victoria. El l-a condus pe Novak Djokovic cu două seturi în confruntarea lor din sferturile de finală de la Wimbledon, dar i-a permis viitorului campion să revină şi să câştige cu 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2, În sferturile de finală de la US Open împotriva numărului 1 mondial Carlos Alcaraz, spaniolul a salvat o minge de meci în setul al patrulea pentru a se impune în setul al cincilea, câştigând cu 6-3, 6-7(7), 6-7(0), 7-5, 6-3.

De asemenea, Sinner a pierdut în faţa lui Stefanos Tsitsipas în două seturi în sferturile de finală de la Australian Open, retrăgându-se la jumătatea meciului cu Andrey Rublev în turul patru de la Roland Garros. El a încheiat anul cu un bilanţ de 47-16 victorii şi 16 înfrângeri.

"În cele trei sferturi de finală de Grand Slam pe care le-a disputat, nu a reuşit niciodată să treacă de acest tur. Lipsit de răspuns în faţa lui Stefanos Tsitsipas la Melbourne, fără soluţii împotriva lui Novak Djokovic la Wimbledon, în ciuda faptului că a condus cu două seturi, şi în cele din urmă copleşit de Carlos Alcaraz la US Open într-un meci monumental", a scris L'Equipe.

De asemenea, L'Equipe a declarat-o pe Emma Răducanu drept cea mai dezamăgitoare jucătoare din rândul jucătoarelor. Câştigătoarea de la US Open 2021 s-a luptat cu mai multe accidentări şi a căzut pe locul 80, după ce în iulie a atins cea mai bună clasare din carieră, locul 10.

Jannik Sinner a ajuns în sferturile de finală în trei turnee de Grand Slam în 2022, jucătorul de 21 de ani vrea să-şi îmbunătăţească performanţele anul viitor. Pentru a face acest lucru, el speră să nu se accidenteze în sezonul următor.

Vorbind recent la podcastul ATP, italianul a declarat că îşi doreşte să joace în turneele de la sfârşitul anului viitor.

"Am ca obiectiv Torino, vreau să mă întorc să joc din nou la Nitto ATP Finals. Ştiu că o pot face, dar va fi decisiv să nu ratez meciuri şi turnee importante, aşa cum am fost nevoit să fac anul acesta", a declarat Sinner.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici