Şoc în Uruguay: Williams Martinez, al doilea fotbalist care se sinucide în decurs de 6 luni. Campionatul intern a fost suspendat

  • Williams Martinez, 38 de ani, apărător la Villa Teresa (Divizia a II-a), şi-a luat viaţa sâmbătă seara.
  • Sinuciderea are loc la şase luni după dispariţia lui Santiago Garcia din aceleaşi motive: depresia.
  • Asociaţia jucătorilor a dat alarma, iar campionatul a fost suspendat în weekend.
1373 afișări
Imaginea articolului Şoc în Uruguay: Williams Martinez, al doilea fotbalist care se sinucide în decurs de 6 luni. Campionatul intern a fost suspendat

Williams Martinez avea 38 de ani şi era apărător în liga secundă, la Villa Teresa

Un nou act de sinucidere întristează Uruguay, la şase luni de la moartea subită a lui Santiago Garcia, fost atacant, care şi-a luat viaţa în februarie suferind de o formă acută de depresie.

Acelaşi motiv care, potrivit presei uruguayene, l-ar fi împins pe Williams Martinez, în vârstă de 38 de ani, apărător la Villa Teresa, găsit fără viaţă în apartamentul său sâmbătă seara, să comită gestul extrem.

Mass-media locală scrie că la bază ar fi probleme personale sau momentul dificil profesional al jucătorului, forţat să se oprească în urmă cu câteva săptămâni, după ce a avut Covid.

Cu o lungă carieră de globetrotter în spatele, în Chile, Argentina, Anglia, Franţa şi Spania, Martinez a gustat bucuria de a purta tricoul naţionalei, cu ocazia unui amical împotriva Iranului.

Fundaşul tocmai începuse ceea ce, la vârsta de 38 de ani, ar fi fost probabil ultima sa experienţă pe teren, după ce în aprilie a semnat pentru divizia a doua Villa Teresa.

Mesaje de condoleanţe au venit dee la federaţie (Auf), de la toate cluburile din prima şi a doua divizie, precum de la mulţi foşti colegi cunoscuţi, inclusiv mai mulţi jucători ai echipei naţionale.

Gestul extrem al lui Martinez a zguduit în mod deosebit opinia publică din Uruguay. Datele publicate în ultimele zile de Ministerul Sănătăţii dezvăluie o problemă mai gravă şi mai răspândită decât se poate imagina: în 2020 au avut loc 718 sinucideri, adică 40 la 100.000 de locuitori.

În ultimul an au existat şi unele cazuri de sinucideri în ligile minore, astfel încât Mutual Uruguaya de Futbolistas Profesionale, uniunea jucătorilor, a lansat o alarmă cu privire la necesitatea asigurării unui sprijin psihologic adecvat pentru sportivi.

Federaţia, pe lângă suspendarea etapei de campionat programată pentru weekend, a recunoscut necesitatea „unei intervenţii rapide şi decisive”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici