Societatea de Medicină Sportivă afirmă că vizele hocheiştilor de la SC Miercurea Ciuc sunt ilegale

Societatea Românească de Medicină Sportivă consideră că avizele medico-sportive ale hocheiştilor de la formaţia Sport Club Miecrurea Ciuc pentru sezonul actual sunt ilegale, se arată într-un comunicat.

42 afișări
Imaginea articolului Societatea de Medicină Sportivă afirmă că vizele hocheiştilor de la SC Miercurea Ciuc sunt ilegale

Societatea de Medicină Sportivă afirmă că vizele hocheiştilor de la SC Miercurea Ciuc sunt ilegale (Imagine din arhivă; Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"În România, conform legislaţiei în vigoare, avizul medico-sportiv nu poate fi dat decât de către medicii specialişti şi primari de Medicină Sportivă în policlinici/cabinete de stat sau private, acreditate pe această specialitate. În consecinţă avizele medico-sportive ale echipei de hochei pe gheaţă Sport Club Miecrurea Ciuc pentru sezonul actual sunt ilegale si jucătorii nu ar fi trebuit acceptaţi la antrenamente şi competiţii. Societatea Română de Medicină Sportivă va sesiza Federaţia de Hochei şi Colegiul Medicilor Harghita ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc", se arată în comunicatul emis ca urmare a adresei trimise, în acest sens, de către CSA Steaua.

Conducerea Clubului Sportiv al Armatei Steaua susţine că Sport Club Miercurea Ciuc a folosit, în finala campionatului naţional de hochei pe gheaţă, patru jucătotori care nu sunt legitimaţi, precum şi faptul că niciun hocheist nu are aviz medical.

Sport Club Miercurea Ciuc şi Steaua Bucureşti dispută finala campionatului naţional de hochei pe gheaţă, ediţia 2009-2010, scorul general după patru meciuri fiind de 3-1 în favoarea grupării harghitene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici