Sorana Cîrstea: Ana Ivanovici e cea mai bună prietenă a mea, dar e vorba de priorităţi

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a declarat, marţi, că sârboaica Ana Ivanovici este cea mai bună prietenă a sa, dar că în partida directă din barajul pentru Grupa a doua Mondială a Fed Cup nu va conta acest lucru.

119 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea: Ana Ivanovici e cea mai bună prietenă a mea, dar e vorba de priorităţi

Sorana Cîrstea (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Vorbesc în fiecare zi cu Ana Ivanovici. Deja se ştie că suntem cele mai bune prietene. Practic, venim la serviciu. Fiecare vine să-şi facă treaba. Timp de două ore ne facem treaba, normal că fiecare va dori să aducă un punct pentru ţara sa, iar după aia, după ce ne vom da mâna, vom fi cele mai bune prietene iar. E vorba de priorităţi şi cred că după atât timp am ajuns să fim destul de mature. Într-un fel cred că e mai uşor să joc contra ei la Fed Cup decât la un turneu normal, pentru că aici fac parte dintr-o echipă. Practic, priveşti lucrurile dintr-un alt punct de vedere", a spus Cîrstea.

Sorana Cîrstea a afirmat că şansele de victorie sunt împărţite în mod egal. "Suntem pregătite şi fericite că jucăm acasă. Venim într-o postură nouă, nu ne-am mai confruntat niciodată cu situaţia asta, dar până acum e frumos, suntem cu toate încântate. Cred că şansele sunt 50-50, nu cred că va veni cineva să spună că suntem favorite. Datoria noastră este să dăm tot ce putem, iar mai departe sperăm la un rezultat pozitiv", a completat Cîrstea.

Chiar dacă meciurile din a doua zi se vor desfăşura în ziua de Paşti, Sorana Cîrstea se aşteaptă ca Terenul Central al Arenelor BNR să fie plin. "Indiferent de rezultat va fi o bătălie frumoasă. A picat în ziua de Paşti, iar mama mi-a zis că o să joc atunci. Eu i-am spus să se bucure că voi fi acasă, pentru că nu am mai fost de vreo cinci - şase ani. Sâmbătă sper să fie arena plină, iar duminică să vină şi să ia mai târziu prânzul de Paşti. Toată lumea e încântată să ne vadă jucând, pentru că eu nu am mai jucat acasă de ani de zile. Rudele nu m-au văzut niciodată jucând. Pot veni cu pachetul, iar între meciuri pot face aici un picnic", a adăugat Cîrstea.

Sorana Cîrstea s-a arătat încântată de faptul că se poate pregăti alături de celelalte componente ale lotului precum băieţii de la Cupa Davis. "În Fed Cup publicul face diferenţa, pentru că nu mai joc pentru mine, joc pentru România, pentru echipă. Vin dintr-un sport individual în care mă interesează ce fac eu, în care eu sunt cea mai importantă. Acum suntem o echipă, trebuie să ne ajutăm una pe alta. E frumos pentru o săptămână-două pe an", a explicat Sorana Cîrstea.

Cea de-a 27-a jucătoare a lumii a menţionat că va evolua doar în meciurile de simplu, urmând ca dublul să fie format din Monica Niculescu şi Irina-Camelia Begu. "Nu o să joc şi dublu, pentru că le avem pe Moni şi pe Irina care bat tot, care rup tot, aşa că nu mă bag. Eu îmi văd de treaba mea, sunt concentrată pe simplu. Cred că asta e şi cheia echipei noastre, pentru că fiecare ştie foarte bine ce are de făcut. Eu ştiu clar că vin să joc simplu, Moni ştie clar că joacă dublu. Suntem concentrate pe direcţia noastră şi asta e important, pentru că e greu să le joci pe ambele", a conchis Cîrstea.

Întâlnirea dintre România şi Serbia va avea loc sâmbătă şi duminică, la Arenele BNR din Bucureşti. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate la 19 aprilie, iar a doua zi se vor disputa celelalte două partide de simplu şi meciul de dublu.

Echipa care va câştiga întâlnirea va accede în Grupa a doua Mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici