Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale Openului Australiei

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (locul 78 în clasamentul mondial) a câştigat, vineri, meciul cu sportiva americană Alison Riske (locul 42 WTA), scor 6-2, 7-6 (2), şi s-a calificat în optimile de finală ale Openului Australiei, de la Melbourne, disputat pe suprafaţă rapidă.

3580 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale Openului Australiei

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale Openului Australiei (Imagine: Mediafax Arhiva Foto / Hepta)

Partida a durat o oră şi 30 de minute. Sorana Cîrstea a servit 5 aşi şi a comis o dublă greşeală. Procentajul primului serviciu a fost de 56%, câştigând 73% dintre punctele jucate cu prima minge şi 65% cu mingea a doua.

Românca a reuşit patru break-uri şi a cedat de două ori serviciul. Cîrstea a înregistrat 28 de puncte direct câştigătoare şi 20 de erori neforţate.

În urma acestui rezultat, bilanţul confruntărilor directe a devenit 3-1 pentru româncă. Sorana Cîrstea (26 de ani) accede pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale Openului Australiei.

În optimi, Sorana Cîrstea va juca împotriva învingătoarei din partida Garbine Muguruza (Spania, locul 7 WTA) - Anastasija Sevastova (Letonia, 33 WTA).

Pentru parcursul de până acum de la Melbourne, Cîrstea şi-a asigurat 240 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 160.600 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici