VIDEO Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 al Grand Slam-ului de la Wimbledon

  • Jucătoarea română Sorana Cîrstea (45 WTA) s-a calificat joi seara în turul 3 al Grand Slam-ului de la Wimbledon.
  • Românca a învins-o pe jucătoarea belarusă Victoria Azarenka (14 WTA), favorită numărul 12 la turneul londonez de tenis pe iarbă, dotat cu premii totale de 15.738.300 euro.
706 afișări
Imaginea articolului VIDEO Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 al Grand Slam-ului de la Wimbledon

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 al Grand Slam-ului de la Wimbledon

Sorana Cîrstea s-a impus în trei seturi, cu 7-6 (5), 3-6, 6-4, la capătul unui meci ce a durat două ore şi 20 de minute.

După un prim set adjudecat la tiebreak, în care cele două jucătoare au pierdut câte două game-uri pe propriul serviciu, Sorana Cîrstea l-a cedat pe cel de al doilea, după ce a ratat o minge de rebreak pe final.

În setul trei, momentele decisive au fost acelea când Cîrstea a reuşit să recupereze câte un break, la 2-3 şi la 5-4. Ultimele 3 game-uri au fost câştigate toate contra serviciului. Sorana a condus cu 4-3, apoi cu 5-3, pierzând din nou servicul pentru 5-4 şi dând şansa Victoriei Azarenka să se apropie la 5-5.

Cîrstea s-a mobilizat şi a făcut şi al treilea break al setului, adjudecându-şi a doua minge de meci.

În 16-mi sportiva română se va confrunta cu britanica de origine română, Emma Răducanu (338 WTA), care a trecut surprinzător, în turul doi, de sportiva cehă Marketa Vondrousova (42 WTA).

Pentru calificarea în turul 3, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 134.550 euro şi 130 puncte WTA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici