Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la US Open

Cea mai bine clasată jucătoare română de tenis, Sorana Cîrstea (30 WTA), a trecut miercuri seara în turul 3 al probei de simplu la Grand Slam-ul de la Flushing Meadows, egalându-şi cea mai bună performanţă de la US Open.

1227 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la US Open

Sursa foto: MediafaxFoto

Cîrstea s-a impus în două seturi împotriva rusoaicei Anna Kalinskaya (89 WTA), cu 6-3, 6-4, într-o oră şi 7 minute de joc.

Ea a dominat jocul cu o eficienţă remarcabilă pe primul serviciu, unde a câştigat peste 80% din mingile jucate. Bucureşteanca e pentru a patra oară în turul 3 la US Open, unde va juca cu câştigătoarea meciului dintre Elena Rybakina (Kazahstan), favorita numărul 4, şi Ajla Tomljanovic (127 WTA, Australia).

După un prim act în care a valorificat singura minge de break a setului, obţinând un avantaj suficient pentru a şi-l adjudeca, Cîrstea a reuşit un prim break şi în setul doi, contracarat imediat de Kalinskaya, pentru a menţine egalitatea la 3-3.

Favorita 30 a returnat bine şi, în game-ul 9, la 4-4, a valorificat a doua minge de break, după care a închis meciul pe propriul serviciu.

Prezenţa în turul 3 îi aduce lui Cîrstea 130 de puncte WTA şi 191.000 de dolari americani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici