Sorana Cîrstea trece în turul secund la Miami Open. Ana Bogdan a fost eliminată de numărul 193 mondial

A doua jucătoare română intrată în competiţie la Miami Open, Sorana Cîrstea a izbutit miercuri seara să se califice în turul doi al competiţiei americane, după ce a trecut de mexicana Fernanda Contreras Gomez (179 WTA), posesoare a unui wildcard din partea organizatorilor.

178 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea trece în turul secund la Miami Open. Ana Bogdan a fost eliminată de numărul 193 mondial

Sorana Cîrstea (74 WTA) a câştigat confruntarea din primul tur în două seturi, cu 7-6 (6), 6-2, după un joc intens de două ore şi 3 minute.

În primul set, Cîrstea acedat un prim game pe propriul serviciu şi a fost condusă până la 3-5, când a salvat o minge de set a mexicancei, după care a reuşit să revină la 5-5 şi să ducă apoi primul act la tiebreak.

Tiebreak în care a mai slavat două mingi de set la 4-6 şi 5-6, pentru ca pe final să câştige, cu 8-6.

Cîrstea şi-a demonstrat apoi forma bună de moment şi a după ce a salvat o primă minge de break, a câştigat 5 game-uri consecutive, închizând jocul la prima minge de meci procurată.

Sorana Cîrstea o va întâlni în turul doi la Miami Open pe aceaşi Caroline Garcia, favorită numărul 5, pe care a învins-o săptămâna trecută la Indian Wells, în turul 3.

Pentru prezenţa în turul secund, Cîrstea va fi recompensată cu 30.885 dolari şi 35 de puncte WTA, care îi conferă într-un clasament live, un salt de 11 locuri, până pe 63 în clasamentul mondial.

În turul secund s-a calificat şi Irina Begu, care va juca cu chineza Qinwen Zheng.

Tot miercuri, într-o partidă disputată în acelaşi timp cu cea a Soranei Cîrstea, Ana Bogdan a fost învinsă de o altă beneficiară de wildcard, tânăra americană de 18 ani Robin Montgomery, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici