Sorin Cârţu, şase etape de suspendare şi o amendă de 4.500 de lei

Antrenorul echipei Pandurii, Sorin Cârţu, a primit şase etape de suspendare şi o penalitate financiară de 4.500 de lei, pentru că a fost trimis în tribune la meciul cu FC Vaslui, scor 1-0, din etapa a II-a a Ligii I.

14 afișări
Imaginea articolului Sorin Cârţu, şase etape de suspendare şi o amendă de 4.500 de lei

Sorin Cârţu, şase etape de suspendare şi o amendă de 4.500 de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Sorin Cârţu a fost trimis în tribună, sâmbătă seară, la meciul cu FC Vaslui, scor 1-0, pentru proteste la adresa arbitrajului. Cârţu este însă la a şasea suspendare de când a venit la Pandurii, la sfârşitul lunii sepetembrie 2008.

Comisia de Disciplină a decis, de asemenea, suspendarea pentru două etape şi amendarea cu 900 de lei a jucătorului Marius Alexe, de la Astra Ploieşti, pentru cartonaşul roşu primit la meciul cu FC Braşov, scor 0-0, din etapa a II-a a Ligii I.

Jucătorul formaţiei Astra, Georgian Păun, care a fost şi el eliminat la meciul cu FC Braşov, a primit o etapă de suspendare şi o amendă de 740 de lei.

Clubul FC Rapid a primit o penalitate de 910 lei, pentru că la meciul cu Unirea Urziceni, din etapa a II-a, cinci jucători de la Rapid au primit cartonaşe galbene.

Comisia de Disciplină a LPF a decis, miercuri, respingerea sesizării făcute de oficialii grupării CFR Cluj, care au cerut suspendarea jucătorilor formaţiei Unirea Urziceni, Vasile Maftei şi Marius Bilaşco, pentru intrări dure la adversari.

A fost respins şi memoriul Comisiei Tehnice a FRF împotriva antrenorului formaţiei Dorinel Munteanu, pe motiv că acesta s-ar fi implicat în transferul jucătorului Cristian Tănase. Mijlocaşul Cristian Tănase a fost transferat de la FC Argeş la Steaua, dar oficalii clubului piteştean au negociat vânzarea jucătorului şi cu reprezentanţii grupării FC Koln.

Comisia de Disciplină a respins, de asemenea, memoriul formulat de Gaz Metan Mediaş pentru suspendarea jucătorului Edson Aparecido Martins, precum şi ratificarea unei penalităţi financiare în cazul Steaua - Mihăiţă Pleşan, pe motiv că procedura de ratificare nu a fost respectată.

A fost judecat şi memoriul FC Steaua privind o declaraţie apărută în presă şi atribuită jucătorului formaţiei CFR, Sousa Cadu, care a spus că "Steaua fură". Jucătorul formaţiei clujene a dezminţit informaţia, iar cazul a fost amânat pentru data de 19 august, Steaua acceptând să-şi retragă memoriul dacă va apărea o dezminţire oficială în ziarul care a publicat declaraţia jucătorului.

Comisia de Disciplină a amânat pentru data de 19 august mai multe cazuri luate în discuţie miercuri:

memoriul depus de FC Steaua împotriva jucătorilor formaţiei CFR Cluj, Eugen Trică (pentru provocarea publicului la meciul Steaua - CFR) şi Yssouf Kone (gesturi obscene la acelaşi meci), cazul "Valiza", FC Timişoara - David Rodriguez Sanchez, Universitatea Craiova - Mircea Bornescu (privind ratificarea diminuării cu 25 la sută a salariului jucătorului).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici