Sorin Drăgoi, candidat la şefia LPF: Dacă echipele din Liga 1 vor, o să introducem arbitrajul video

Invitat în cadrul emisiunii ProSport LIVE, Sorin Drăgoi a anunţat că vrea să vină cu ceva nou în fotbalul românesc. Drăgoi are în plan să introducă proba video la meciurile din Liga 1, pentru a elimina orice bănuială privind corectitudinea arbitrilor.

263 afișări
Imaginea articolului Sorin Drăgoi, candidat la şefia LPF: Dacă echipele din Liga 1 vor, o să introducem arbitrajul video

Sorin Drăgoi, candidat la şefia LPF: Dacă echipele din Liga 1 vor, o să introducem arbitrajul video

"Facem un proiect pe fonduri europene şi eliminăm orice fel de suspiciuni în legătură cu arbitrajul. Ar trebui să facem un pas înainte. Depinde şi ce îşi doresc cluburile din Liga 1. Dacă echipele nu îşi doresc acest lucru, rămânem ca până acum. Sunt multe lucruri care trebuiesc schimbate. Rămânem cu stadioane goale, aşteptăm mult şi bine după o hârtie de la Ligă şi aşa mai departe", a spus Sorin Drăgoi, la ProSport LIVE.

Arbitrajul video a fost testat în mai multe competiţii din cadrul FIFA, iar campionatele de top ale Europei încep deja să impleneteze sistemul "Hakw-Eye". Italienii au ales să introducă sistemul VAR (video assistant referee) în Serie A, la numai un an după ce au introdus sistemul video pentru linia porţii. După Campionatul Mondial al Cluburilor şi Cupa Confederaţiilor, cel mai important test pentru VAR ar urma să fie Cupa Mondială din 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici