Spania conduce România cu 2-0, după prima zi a barajului din Cupa Davis

Spaniolul Carlos Alcaraz (19 ATP) l-a învins vineri pe Marius Copil (261 ATP), în cea de a doua partidă a barajului contând pentru calificarea în Grupa Mondială a Cupei Davis. În primul meci, românul Gabi Adrian Boitan (721 ATP) a fost învins de Roberto Bautista Agut (15 ATP). Spania conduce cu 2-0.

202 afișări
Imaginea articolului Spania conduce România cu 2-0, după prima zi a barajului din Cupa Davis

Spania conduce România cu 2-0, după prima zi a barajului din Cupa Davis

Tânărul jucător de doar 19 ani s-a impus în faţa lui Marius Copil în două seturi, cu 6-4, 6-3, după o oră şi 33 de minute.

Copil a părut că poate face faţă numărului 19 mondial, în primul set, când a mers cap la cap cu Alcaraz până la 5-4, cedând pe final primul break şi setul.

Afectat şi de o presupusă decizie eronată a arbitrului de scaun, în defavoarea sa, Copil nu a mai reuşit jocul de la egal, la egal din prima parte, Alcaraz desprinzându-se la 4-1. Românul a salvat apoi 5 mingi de break, în game-ul 6, şi şi-a câştigat serviciile, insuficient însă pentru a reveni în meci.

Carlos Alcaraz a adus, în consecinţă, al doilea punct pentru echipa Spaniei.

Confruntarea continuă sâmbătă de la ora 12.00, cu partida de dublu ce aduce faţă în faţă perechile alcătuite din Alejandro Davidovich Fokina şi Pedro Martinez pentru Spania şi Nicolae Frunză cu Horia Tecău, pentru România.

Următoarele două partide de simplu se vor disputa între Roberto Bautista Agut şi Marius Copil şi Carlos Alcaraz cu Gabi Adrian Boitan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici