Spania se califică în optimi la Cupa Mondială cu o victorie zdrobitoare în faţa Zambiei

Spania şi-a respectat statutul de favorită, devenind una dintre primele echipe care a obţinut calificarea în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale de fotbal feminin, cu o victorie cu 5-0 în faţa Zambiei, miercuri, în a doua întâlnire din Grupa C.

283 afișări
Imaginea articolului Spania se califică în optimi la Cupa Mondială cu o victorie zdrobitoare în faţa Zambiei

Spania se califică în optimi la Cupa Mondială cu o victorie zdrobitoare în faţa Zambiei

Teresa Abelleira a deschis scorul, în timp ce Jennifer Hermoso şi Alba Redondo au marcat fiecare de două ori pentru a oferi Spaniei a doua victorie, care a asigurat, de asemenea, şi calificarea Japoniei în optimi, după ce a învins Costa Rica cu 2-0, mai devreme, miercuri.

Atât Spania, cât şi Japonia, au câte şase puncte şi vor juca între ele luni pentru primul loc în grupă, în timp ce Zambia şi Costa Rica - ambele eliminate - vor juca pentru locul trei.

Spania a primit un impuls moral înainte de meci când antrenorul Jorge Vilda a numit-o pe mijlocaşul Alexia Putellas în echipa de start, iar dubla câştigătoare a Balonului de Aur, care s-a recuperat complet după accidentare, a fost implicată activ în jocul de construcţie, încă de la început.

Abelleira a dizolvat rapid eventualele emoţii iniţiale cu cel mai rapid gol al turneului, în minutul 9, cu un şut de la distanţă, care a intrat la colţul scurt.

Patru minute mai târziu, Hermoso a marcat la cea de-a 100-a selecţie a sa pentru Spania cu o lovitură de cap la bara a doua, dintr-o centrare a lui Putellas.

Vilda le-a înlocuit pe Putellas, Ona Batlle şi Salma Paralluelo la pauză, dar Spania a continuat să domine.

Portarul Zambiei, Eunice Sakala, aflată în echipă după ce Catherine Musonda a fost eliminată în meciul de deschidere a grupei, a făcut mai multe parade, dar a fost lăsată singură în faţa lui Redondo, care a driblat portarul de 21 de ani şi a făcut 3-0.

Hermoso şi-a trecut în cont al doilea gol - şi al 50-lea pentru Spania - profitând de un ricoşeu din bară, şi a trimis în poartă, un gol acordat după o revizuire VAR şi după momente de confuzie cauzate de decizia iniţială al arbitrului, care a anulat golul pe motiv de offside.

Redondo a contracarat apoi ieşirea la offside a adversarelor, pe finalul meciului, pentru a înscrie al cincilea gol al Spaniei, acordat tot după o revizuire VAR, arbitrul asistent semnalizând offside.

Zambia a avut şanse pe contraatac, dar nu a reuşit să o testeze pe Misa Rodriguez, în poarta Spaniei, trimiţând mai multe şuturi în afara cadrului porţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici