Spârlea: Nu este un avantaj că am picat în grupă cu ţara gazdă, Portugalia

Căpitanul echipei de Cupa Federaţiei a României, Irina Spîrlea, a declarat, marţi, după tragerea la sorţi a întâlnirilor pentru Grupa I Euro-Africană a Fed Cup, că România nu este avantajată de faptul că va întâlni reprezentativa ţării gazdă, Portugalia.

21 afișări
Imaginea articolului Spârlea: Nu este un avantaj că am picat în grupă cu ţara gazdă, Portugalia

Spârlea: Nu este un avantaj că am picat în grupă cu ţara gazdă, Portugalia (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Putea să fie şi mai bine, dar şi mai rău. Am picat totuşi cu reprezentanta ţării gazdă, iar acest lucru nu este tocmai un avantaj. Este bine că nu întâlnim Portugalia în primul meci. Va trebui să ne concentrăm foarte bine la fiecare partidă pe care o vom juca. Ne-am antrenat pentru a face faţă la fel de bine atât la simplu, cât şi la dublu", a spus Spîrlea.

Componenţa grupelor turneului de promovare în barajul pentru grupa a doua valorică este următoarea:

Grupa A: Israel, Olanda, Slovenia, Bulgaria

Grupa B: Portugalia, Elveţia, România, Croaţia

Grupa C: Suedia, Danemarca, Ungaria, Letonia

Grupa D: Belarus, Marea Britanie, Austria, Bosnia-Herţegovina.

Echipele care se vor clasa pe primul loc în fiecare grupă vor juca între ele, urmând ca cele două învingătoare să se califice în barajul din perioada 24-25 aprilie, pentru Grupa a II-a Mondială.

De asemenea, reprezentativele care se vor clasa pe ultimul loc în fiecare dintre cele patru grupe, vor juca între ele, iar învinsele vor evolua în barajul pentru retrogradare în Grupa a II-a Europa/Africa.

Echipele calificate în play-off-ul pentru promovare în Grupa a II-a Mondială vor întâlni una dintre învinsele din meciurile Spania - Australia, Belgia - Polonia, Estonia - Argentina şi Slovacia - China.

Meciurile contând pentru a treia divizie valorică se vor disputa, în perioada 3-6 februarie, în Complexo de Tenis do Jamor din Cruz Quebrada (Portugalia). Echipa României va întâlni, miercuri, reprezentativa Elveţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici