SPECIAL | Fantastica poveste a kinetoterapeutului român care a lucrat la clubul Middlesbourgh şi cu celebrele trupe Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd şi Dream Theatre FOTO

La doar 33 de ani, kinetoterapeutul ieşean Alexandru Lefter se poate lăuda deja cu o experienţă profesională de invidiat. Cazul său poate fi lejer dat ca exemplu la un curs despre “cum să ai o carieră de succes”, scrie ProSport.

1161 afișări
Imaginea articolului SPECIAL | Fantastica poveste a kinetoterapeutului român care a lucrat la clubul Middlesbourgh şi cu celebrele trupe Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd şi Dream Theatre FOTO

SPECIAL | Fantastica poveste a kinetoterapeutului român care a lucrat la clubul Middlesbourgh şi cu celebrele trupe Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd şi Dream Theatre

A început să muncească în facultate, iar la 24 de ani a plecat de acasă printre străini pentru a se perfecţiona. A lucrat în Danemarca şi Anglia, după care a ratat joburi de vis în Dubai sau Singapore. În cele din urmă a ales să muncească acasă, la Iaşi şi nu regretă niciun moment alegerea făcută. În cei 10 ani de experienţă în kineto, a strâns în portofoliul său clienţi care mai de care mai celebri. A lucrat la Academia de Fotbal a clubului englez Middlesbrough, a fost terapeutul toboşarului de la Red Hot Chili Peppers şi al lui Roger Waters, de la Pink Floyd. A lucrat cu Federaţia de Baschet din Germania, iar prin mâinile sale au trecut şi alţi sportivi celebri sau vedete din ţara noastră, informează ProSport.

Ofertat prin mail de celebra trupă Red Hot Chili Peppers

Cel mai sonor nume de vedetă care a trecut prin mâinile lui Alex Lefter este Chad Smith (foto mic 1), toboşarul trupei Red Hot Chili Peppers. Se întâmpla în anul 2012, atunci când celebra trupă a concertat la Bucureşti.

“În 2012, când trupa Red Hot Chili Peppers a venit în România pentru un concert, am primit un mail dacă sunt dispus că lucrez cu ei, fără să mi se ofere mai multe detalii. Asta pentru că eram printre puţinii din ţară care lucrau cu bandaj kinesiologic. Toboşarul Chad Smith avea nevoie de un tratament pe care-l puteam noi oferi şi au apelat la noi. A fost un pacient ca oricare altul, nici nu mi-am dat seama că am în faţă un star mondial. Era extrem de degajat şi prietenos. Nu s-a comportat niciun moment ca o vedetă, aveam senzaţia că m-am întâlnit un vechi prieten. Interesant este că el mi-a propus să facem o poză, ştiind că mie mi-ar fi cumva jenă să-i cer acest lucru”, îşi aminteşte Alex.

Aceeaşi firmă care a intermediat contractul cu Red Hot Chili Peppers l-a pus în legătură şi cu Roger Waters, de la Pink Floyd, iar dintre trupele internaţionale a mai lucrat cu „Dream Theater”. De asemenea, Alex Lefter a avut şansa de a-l trata şi pe motociclistul britanic Graham Jarvis, fost campion mondial în 2011 şi 2012, multiplu câştigător al Romaniacs, Red Bull Xtreme şi Hells Gate. În portofoliul său şi al clinicii se numără şi alte vedete româneşti, din lumea sportului şi nu numai. Prin mâinile lui Alex au trecut foştii fotbalişti Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu şi Ovidiu Ioan Sabău, pilotul de raliuri Vali Porcişteanu, luptătorii K1 Sebastian Ciobanu, Bogdan Năstasă, Sebastian Cozmâncă şi Dănuţ Hurduc, actorii Mihai Bobonete şi Adrian Văncică şi mulţi alţi sportivi sau echipe.

Trei ani în Danemarca

Povestea de succes a lui Alex în kinetoterapie a început în anul 2005. În anul 2 de facultate, era singurul dintre colegi care începuse să muncească. Îşi făcuse un portofoliu de pacienţi şi bătea tot oraşul pentru a merge la domiciliul lor. “Făceam kineto la domiciliu, colindam tot oraşul cu mijloacele de transport în comun. De atunci am rămas cu o oroare la tramvai. Cu primii bani mi-am luat atunci un MP3 player ca să nu mai aud zgomotul infernal al tramvaielor. Aveau un zdrăngănit cumplit care mă dispera”, îşi aminteşte Alex. Doi ani mai târziu, după ce a terminat facultatea, Alex a plecat în Danemarca, tentat să încerce ceva nou. A trimis zeci de mailuri unor angajatori, iar în cele din urmă a fost acceptat la un spital de stat.

CITEŞTE CONTINUAREA PE PROSPORT

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici