Spiderman pe Intercontinental. Alain Robert a escaladat hotelul în 20 minute - GALERIE FOTO, VIDEO

Alain Robert "Spiderman" a escaladat vineri, în aproape 20 minute, hotelul Intercontinental, clădire calificată ca având gradul de dificultate 3 din 10, evenimentul neavând parte de obişnuitul suspansv - lipsa centurilor de siguranţă şi poliţia care încearcă să oprească o manifestare cu iz de anarhism.

355 afișări
Imaginea articolului Spiderman pe Intercontinental. Alain Robert a escaladat hotelul în 20 minute - GALERIE FOTO, VIDEO

Spiderman pe Intercontinental. Alain Robert a escaladat hotelul în 20 minute (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Cunoscut pentru spontaneitatea cu care escaladează clădiri, chiar dacă are sau nu are aprobare, Alain Robert a fost cuminte şi eficient la Bucureşti. Singurul Spiderman de la evenimentul de vineri a fost un copil de vreo 3-4 ani, îmbrăcat în costumul celebrului erou de benzi desenate, venit cu mama lui să îl vadă pe celebrul căţărător.

Deşi în timpul pregătirilor pentru urcarea pe hotelul Intercontinental a fost lăsat să escaladeze clădirea fără elemente de siguranţă, vineri, Alain Robert a fost convins de organizatori să poarte centuri.

La ora 14.00, câteva sute de persoane s-au adunat în faţa hotelului Intercontinental, pentru a-l fotografia pe francez. La oră fixă, acesta a apărut, într-un tricou galben, cu numele sponsorului inscripţionat pe el.

Câteva minute mai târziu, escaladase deja câteva etaje, în strigătele unui grup de copii, care l-au încurajat tot timpul, ca nişte adevăraţi fani: "A-lain Ro-bert, A-lain- Ro-bert". Printre curioşi se numărau şi câţiva turişti francezi, care comentau de zor mişcările pline de siguranţă ale conaţionalului lor.

Până şi muncitorii de vizavi, de pe acoperişul Teatrului Naţional, s-au oprit din muncă, pentru a se aduna ciorchine să îl privească pe eroul din chingi, care era fotografiat din toate părţile, de jos şi din balcoanele hotelului.

Sportivul a povestit, într-o conferinţă anterioară evenimentului, că organizatorii i-au impus să folosească elemente de siguranţă în timpul ascensiunii. "Mi-ar fi plăcut să nu le folosesc", a spus el, adăugând că, atunci când urcă pe clădiri, cu cât simte moartea mai aproape, cu atât se simte mai viu. "Timpul parcă se dilată", a spus el, amintindu-şi cum Turnul Sears din Chicago era să îi vină de hac, când a crezut că nu mai poate continua ascensiunea, sau cum era să facă trei ani de închisoare, când a urcat, fără aprobare, pe unul din turnurile Petronas din Kuala Lumpur.

La Bucureşti, Alain Roberts nu a avut parte de acelaşi suspans. Sportivul, care nu are o asigurare de viaţă, pentru că nicio companie nu s-ar încumeta să facă aşa ceva, a urcat în siguranţă pe Intercontinental, pentru ca la final să arboreze, de sus, steagul sponsorilor.

La finalul evenimentului, oamenii s-au risipit pe Magheru. O mamă îşi îndemna fetiţa, care nu se lăsa dusă din stradă: "Haide, mami, atâta a fost spectacolul".

Alain Robert (născut Robert Alain Philippe, pe 7 august 1962) este un celebru căţărător, pe stânci şi clădiri, din Franţa. Robert este cunoscut pentru escaladarea zgârie-norilor din toată lumea, dar şi a unor edificii ca turnul Eiffel şi turnul Montparnasse din Paris şi Opera de la Sydney. În total, a escaladat 85 de structuri gigantice din toată lumea, pe cele mai multe cu mâinile goale şi în pantofi de căţărat.

În ultimii ani, căţărătorul francez s-a confruntat cu accidente grave şi zeci de arestări. Printre clădirile pe care a urcat se numără Turnul Eiffel, New York Times Building, Empire State Building şi Luxor Hotel Pyramid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici