Sportiva spaniolă Gemma Mengual, legendă a înotului sincron, se retrage din activitate

Sportiva spaniolă Gemma Mengual, o adevărată legendă a înotului sincron, şi-a anunţat retragerea din activitate miercuri, într-o conferinţă de presă la Barcelona.

89 afișări
Imaginea articolului Sportiva spaniolă Gemma Mengual, legendă a înotului sincron, se retrage din activitate

Gemma Mengual (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am dat tot ce se putea. tot ce am făcut în ultimii ani, sacrificiul, perseverenţa, totul a servit la reinventarea acestui sport", a declarat Gemma Mengual, care a câştigat de-a lungul carierei 46 de medalii în toate competiţiile, din care două de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing şi una de aur la CM de la Roma, în 2009.

Mengual, care a devenit mamă în 2009, a decis mai întâi să meargă la JO 2012, dar apoi s-a răzgândit.

La 34 de ani, Mengual a marcat înotul sincron, alături de alte mari nume ale acestei discipline, precum canadianca Sylvie Frechette, rusoaica Natalia Işcenko sau franţuzoaica Virginie Dedieu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici