Sportivi din 20 de ţări vor participa la CE de kata de la Bucureşti

Judoka din 20 de ţări vor participa, în perioada 9-10 mai, la Sala Polivalentă, la cea de-a doua ediţie a Campionatelor Europene de Kata, dar şi la Cupa Europeană de Judo Show, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al FR de Judo, Florin Lascău.

1 afișare

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Octavian Bellu, a declarat că speră ca în urma acestei ediţii a Campionatului European de kata, cât mai mulţi copii să vină să practice judo. "Organizarea acestui Campionat European este o satisfacţie pentru judoul românesc şi să îi vedem la lucru pe cei mai buni dintre ei. Este pozitiv pentru că în această situaţie de criză mai avem curajul să organizăm Campionatele Europene. Sper ca uşor-uşor să ajungem să organizăm campionate de anvergură, iar acest trend va duce la investiţii în infrastructură. Propun FRJ să încerce să aducă elevii la sală. Poate pare o idee din alte vremuri, dar ei reprezintă o masă importantă, pe care dacă o aduci o şi convingi să facă sport", a spus Bellu.

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, a menţionat că nu va participa la Cupa Europeană de Judo Show din cauza accidentării suferite la Campionatele Europene de luna trecută. "Deocamdată prefer să mă lupt cu adversarii, iar după ce voi renunţa la performanţă, mă voi apuca şi de kata", a completat Dumitru.

La Campionatele Europene de Kata, România va fi reprezentată de Iulian Surla şi Aurelian Fleisz, campionii europeni en-titre, Alina Zaharia, Simona Cheru, Andreea Grecu, Diana Tănăsescu, Dan Pandur şi Gheorghe Farcaş, ultimul având 60 de ani.

Obiectivul sportivilor români este obţinerea unei medalii la proba de Nage no Kata, care presupune executarea a 15 tehnici de proiectare cu un adversar imaginar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici