Sportivii chinezi urmează un regim fără carne

Numeroşi sportivi chinezi urmează un regim fără carne, pentru a evita ingerarea de substanţe interzise de codul antidoping, într-o ţară în care scandalurile alimentare se multiplică, a anunţat, miercuri, presa chineză.

138 afișări
Imaginea articolului Sportivii chinezi urmează un regim fără carne

Sportivii chinezi urmează un regim fără carne (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Cel puţin 196 de sportivi din cadrul federaţiei naţionale de sporturi acvatice, între care se află şi nataţia, au fost privaţi de carne timp de 40 de zile, a anunţat jurnalul Yangtze Soir.

Sportivii chinezi îşi iau necesarul de proteine consumând peşte şi pudre proteice, precizează sursa citată.

Printre cazurile răsunătoare din China figurează cel al cărnii de porc cu clenbuterol, un anabolizant care reduce grăsimea şi creşte masa musculară, dar care este nociv pentru om şi ar putea duce la sancţionarea sportivilor în cadrul luptei antidoping.

Campioana olimpică la judo Tong Wen a fost suspendată în 2010 pentru doi ani pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv cu clenbuterol. Ea a fost apoi absolvită de TAS pentru un viciu de procedură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici