Sportivii dinamovişti medaliaţi la JO ar putea să-şi primească banii la anul

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, că sportivii dinamovişti care au participat la Jocurile Olimpice de la Beijing nu şi-au primit încă banii de la club pentru performanţele obţinute, menţionând că suma datorată se ridică la aproximativ 400.000 de euro.

12 afișări
Imaginea articolului Sportivii dinamovişti medaliaţi la JO ar putea să-şi primească banii la anul

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Dacă am un regret, acela este că după un an şi ceva nu am reuşit să ne achităm obligaţiile financiare faţă de sportivii care ne-au reprezentat la Jocurile Olimpice şi au cucerit medalii. Ne-am bucurat foarte mult, am tremurat în faţa televizoarelor şi avem obligaţia de a-i răsplăti pe baza rezultatelor. Având în vedere situaţia economică prin care trecem, sunt ferm convinsă că se vor găsi resurse ca în cel mai apropiat timp să se achite şi această obligaţie faţă de ei" a declarat Lipă.

"Aşa cum a spus şi domnul ministru (n.r. - Vasile Blaga), care chiar dacă nu va mai fi în funcţie, va face eforturi ca sportivii să intre în posesia acestor prime. Probabil că se va suplimenta bugetul pe următorul trimestru al anului următor. Cu siguranţă nu vom da uitării premiile pe care sportivii dinamovişti trebuie să le primească. Valoarea totală a premiilor se ridică la 1.700.000 de lei, aproximativ 400.000 de euro, dar este foarte greu să ceri să ţi se dea acum când în lunile noiembrie şi decembrie plecăm în concediu fără plată opt zile, când avem familii, obligaţii, vine Crăciunul. Nu poţi să ceri bani şi să spui că nu te interesează cei din jur", a adăugat Lipă.

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă a participat, vineri, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, la o întâlnire a sportivilor şi antrenorilor care au obţinut performanţe în acest an cu ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga. La întâlnirea cu ministrul au fost prezenţi Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Mihai Covaliu (scrimă), Camelia Lupaşcu, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Talida Stoica, Cristina Ilie, Andreea Boghian, Mircea Roman (canotaj), Nicoleta Grasu (atletism), precum şi practicanţi ai sporturilor de masă din cadrul MAI: Ionela Cosma (nataţie), echipa de fotbal, ocupanta locului întâi la Campionatul Balcanic de fotbal, medaliaţii de la campionatele balcanice de judo şi cros. Au lipsit gimnaştii Flavius Koczi şi Marian Drăgulescu, precum şi antrenorul lor, Nicuşor Pascu.

"Valoarea premiilor de azi se va vedea în cursul săptămânii viitoare, când sportivii vor fi premiaţi pentru rezultatele obţinute la Campionatele Mondiale şi Europene. Suma totală este în jur de 500.000 de lei. Nu e o sumă mică, s-a făcut un efort foarte mare, domnul ministru şi-a golit toată puşculiţa pentru a face aceste premieri către sportivi", a completat Lipă.

Printre sportivii clubului Dinamo care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing se numără Constantina Diţă (maraton, aur), Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache (canotaj, aur), Mihai Covaliu (scrimă, bronz), Constanţa Burcică, Rodica Şerban, Ioana Papuc, Doina Ignat, Elena Georgescu şi Simona Muşat (canotaj, bronz).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici