Sportivii olimpici chinezi asiguraţi pentru peste 900.000 de euro

Sportivii chinezi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Beijing (8-24 august) vor fi asiguraţi cu suma de un milion de yuani (aproximativ 900.000 de euro), aceasta fiind de trei ori mai mare decât de obicei, susţin responsabilii din această ţară, citaţi de presa locală.

11 afișări
Imaginea articolului Sportivii olimpici chinezi asiguraţi pentru peste 900.000 de euro

Sportivii olimpici chinezi asiguraţi pentru peste 900.000 de euro

"După consultări cu comitetul olimpic chinez am decis ca suma de asigurare a membrilor echipei olimpice a Chinei să crească de la 300.000 la un milion de yuani", a declarat Gu Wei, responsabil al departamentului de reglementarea a litigiilor din cadrul Comitetului de organizare a JO-2008 (Bocog), citat de cotidianul Les Nouvelles de Beijing.

Gu Wei a precizat că, potrivit normelor Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), suma normală de asigurare era de 300.000 de yuani.

Pentru prima ediţie a Jocurilor Olimpice organizată în propria ţară, China a investit enorm în sportivii ei, având ambiţia de a deveni cea mai importantă naţiune în sport şi de a-şi depăşi recordul de 32 de medalii de aur cucerite, stabilit în urmă cu patru ani, la Atena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici