Sportivii români se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ministrul Eduard Novak are aşteptări mari: „Aş spune 4-6 medalii”

  • Ana Maria Brânză-Popescu a câştigat aurul la Jocurile Olimpice din 2016
  • Ciprian Tudosă a câştigat o dată aurul european şi o dată argintul mondial la canotaj
  • Simona Radiş are în palmares un aur european, un argint european şi argint mondial
  • Andreea Chiţu are două medalii de aur europene şi două de argint mondiale la judo
109 afișări
Imaginea articolului Sportivii români se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ministrul Eduard Novak are aşteptări mari: „Aş spune 4-6 medalii”

Au rămas mai puţin de 4 luni până la startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, iar ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, are aşteptări mari. Iată de la ce sporturi aşteaptă medalii în această vară:

„Un pronostic optimist, aş spune 4-6 medalii. Canotajul ar fi o posibiilitate ca să obţinem o medalie. Poate judo. Baschet în 3. Ar fi o premieră, ar fi un super rezultat. Scrimă şi, de ce nu, tenis”, spune ministrul. 

La scrimă avem una dintre cele mai bune sportive din istoria noastră, pe Ana Maria Brânză-Popescu, care a adus României o medalie de aur şi una de argint la Jocurile Olimpice. Ea, însă, nu a vrut să pună mai multă presiune pe sportivii români care merg la Tokyo.

„Niciodata nu mi-a plăcut să dau pronosticuri, îmi doresc doar să ajungem cu toţii sănătoşi acolo, să ne apărăm şansele şi să aducem acasă cât mai multe medalii, dar nu aş putea acum să nominalizez pe cineva pentru că ştiu ce înseamnă această presiune suplimentară pe care o pun cei din exterior pe umerii tăi”, mărturiseşte Ana Maria Brânză-Popescu.

Dar sportivii nu se simt presaţi de spusele ministrului, dimpotrivă, chiar se simt mai ambiţionaţi. Suntem faimoşi pentru canotorii noştri de excepţie. Ivan Patzaichin şi Elisabeta Lipă au scris istorie la Jocurile Olimpice. La Tokyo, Ciprian Tudosă şi Simona Radiş vor să le calce pe urme. Sunt obişnuiţi deja ca lumea să aibă aşteptări mari de la ei.

„Noi eram conştienţi oarecum de aceste aşteptări, pentru că de la an la an s-a spus: canotajul o să aducă medalii de la Jocurile Olimpice. Sunt convins că ne vom întoarce cu rezultate foarte bune”, consideră Ciprian Tudosă.

„Presiune va exista mereu, (...) pusă chiar de noi, pentru că ne dorim foarte mult să aducem rezultat şi canotajul este un sport cu tradiţie. Sunt aşteptări mari, dar asta ne determină pe noi să ne dorim să fim peste acele aşteptări”, spune şi Simona Radiş.

România nu a câştigat decât o singură dată aurul la judo, dar Andreea Chiţu vrea să schimbe asta la Tokyo. E pregătită să dea totul pentru România la Jocurile Olimpice

„Cred că fiecare va lupta până la ultima putere, până la ultima picătură de energie ca să îşi atingă obiectivul personal şi nu doar personal”, susţine judoka Andreea Chiţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici