Sportivul arădean Andrei Buda, luptător K1, a fost reţinut pentru şantaj

Sportivul arădean Andrei Buda, participant la competiţii K1, a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, pentru şantaj, după ce ar fi obţinut prin ameninţări o sumă de 10.000 de euro de la un arădean.

511 afișări
Imaginea articolului Sportivul arădean Andrei Buda, luptător K1, a fost reţinut pentru şantaj

Sportivul arădean Andrei Buda, luptător K1, a fost reţinut pentru şantaj (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Potrivit procurorului de caz, Codrin Gavra, sportivul a fost reţinut în urma a trei reclamaţii de şantaj depuse pe numele său, care au dus la interceptarea telefoanelor suspectului, anchetatorii afirmând că au obţinut dovezi asupra şantajului.

Procurorul Gavra a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Andrei Buda a fost reclamat de trei persoane pentru şantaj şi că abia după ascultarea telefoanelor au obţinut dovezi privind şantajarea unui al patrulea bărbat din Arad, aflat la muncă în străinătate.

"Partea vătămată susţine că, în perioada august 2009 - martie 2010, a trimis aproximativ 10.000 de euro din străinătate lui Andrei Buda, care îl şantaja. Ameninţările erau cu agresiune fizică asupra părţii vătămate şi asupra familiei şi apropiaţilor din ţară", a declarat procurorul.

Conform sursei citate, victima a trimis banii în mai multe tranşe pe numele sportivul arădean.

Andrei Buda a fost reţinut pentru 24 de ore pentru şantaj, el urmând să fie prezentat, joi, judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Andrei Buda este fratele geamăn al lui Adrian Buda, care este şi el luptător K1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici