Spre deosebire de Wimbledon, ruşii pot concura la Australian Open. Care este situaţia lui Djokovic

Jucătorii ruşi şi belaruşi vor putea concura la Australian Open în calitate de jucători neutri, în timp ce Novak Djokovic ar fi, de asemenea, binevenit să joace dacă va putea obţine o viză, a declarat miercuri directorul turneului, Craig Tiley.

365 afișări
Imaginea articolului Spre deosebire de Wimbledon, ruşii pot concura la Australian Open. Care este situaţia lui Djokovic

Rusul Medvedev

Autorităţile din domeniul tenisului au interzis jucătorilor ruşi şi belaruşi să participe la competiţiile internaţionale pe echipe după invazia Rusiei în Ucraina la începutul acestui an, dar le-au permis să concureze în cadrul turneelor obişnuite.

Grand Slamurile French Open şi U.S. Open le-au permis să concureze ca neutri, deşi Wimbledon a impus o interdicţie totală.

„În acest moment, jucătorii ruşi şi bieloruşi vor fi eligibili pentru a juca la Australian Open", a declarat Tiley reporterilor, citat de Reuters.

„Singura diferenţă va fi că ei nu pot reprezenta Rusia sau Belarus - nu pot evolua sub steagul celor două ţări.

Ei nu pot participa la nicio activitate şi nu li se va intona imnul Rusiei şi trebuie să joace ca jucători independenţi sub un nume neutru.

Dar vor fi bineveniţi la Australian Open din ianuarie".

Tiley a declarat că Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, va fi, de asemenea, eligibil dacă va reuşi să anuleze o interdicţie de viză ca parte a deportării sale în ianuarie.

Sârbul a fost dat afară din ţară pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19 şi are interdicţie de a reintra în ţară până în 2025, deşi guvernul australian poate renunţa la interdicţie la discreţia sa.

Tiley a declarat că nu a avut niciun contact cu guvernul în legătură cu Djokovic şi că organizatorii Australian Open nu pot face lobby în numele sârbului.

"În acest moment ... Novak şi guvernul federal trebuie să rezolve situaţia şi apoi vom urma orice instrucţiune după aceea", a declarat Tiley.

„Nu este o chestiune asupra căreia putem face lobby. Este o chestiune care rămâne cu siguranţă între ei doi şi apoi, în funcţie de rezultatul acesteia, îi vom ura bun venit la Australian Open."

Djokovic, care a lipsit şi de la US Open din cauza statutului său de vaccinare, a declarat luna trecută că aşteaptă „veşti pozitive" de la autorităţile australiene.

Cu toate acestea, fostul ministru australian de interne Karen Andrews, deputat de opoziţie, a declarat săptămâna aceasta că se opune ridicării interdicţiei lui Djokovic de către guvern, spunând că ar fi o „palmă" pentru australienii care au fost vaccinaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici