Stadionul din Verona va deveni cea mai mare instalaţie de panouri solare din Italia

Pe acoperişul arenei "Marcantonio Bentegodi" din Verona vor fi instalate 12.456 de panouri solare, stadionul urmând să devină astfel cea mai mare instalaţie de acest gen din Italia, informează Gazzetta dello Sport.

4 afișări

Potrivit sursei citate, suprafaţa acoperită va fi de 9.645 metri pătraţi. Lucările vor începe în această vară şi sunt programate să se încheie la sfârşitul anului 2009.

Costurile, estimate la 4,5 milioane de euro, vor fi suportate integral de firma care va instala panourile solare, care apreciază că îşi va recupera investiţia în aproximativ 20 de ani, graţie vânzării energiei produse de aceste panouri (935.000 KWh anual).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici