Stadionul "Ion Oblemenco" a fost curăţat de deţinuţi

Un număr de 21 de deţinuţi de la Penitenciarul Pelendava din Craiova au fost duşi, vineri dimineaţă, pe stadionul "Ion Oblemenco" pentru ecologizarea arenei, după ce conducerea echipei Universitatea Craiova a anunţat că meciul împotriva formaţiei FC Timişoara se va isputa în Bănie.

125 afișări
Imaginea articolului Stadionul "Ion Oblemenco" a fost curăţat de deţinuţi

Stadionul "Ion Oblemenco" a fost curăţat de deţinuţi (Imagine: Dariu Mitrache/Mediafax Foto)

"Persoanele private de libertate au curăţat şi igienizat sectoarele tribunelor, au înlăturat vegetaţia şi scaunele rupte şi, împreună cu reprezentanţii clubului şi structurilor din subordinea Primăriei Craiova, au încercat să redea o faţă nouă şi un aer de prospeţime stadionului", se arată într-un comunicat al biroului de presă al Penitenciarului Pelendava.

Acţiunea deţinuţilor este urmare a anunţului pe care conducerea Clubului Universitatea Craiova l-a făcut în urmă cu câteva zile privind întoarcerea echipei pe stadionul "Ion Oblemenco".

Formaţia Universitatea Craiova va disputa meciul cu echipa FC Timişoara, din etapa a patra a campionatului naţional de fotbal, pe arena "Ion Oblemenco". Universitatea revine astfel la Craiova după ce a jucat în returul sezonului trecut şi în prima etapă a actualei ediţii a Ligii I pe arena Municipal din Turnu Severin.

Conducerea clubului Universitatea Craiova a discutat cu reprezentanţii Primăriei Craiova revenirea pe stadionul "Ion Oblemenco" şi cu o săptămână înaintea începerii sezonului, dar negocierile au eşuat. Oficialii primăriei nu au putut garanta atunci faptul că în următoarea perioadă vor monta 25.000 de scaune pe stadionul Ion Oblemenco şi că vor achiziţiona o tabelă de marcaj până anul viitor.

Conducerea grupării Universitatea Craiova solicitase, de asemenea, stabilirea unei date pentru un referendum prin care populaţia oraşului urma să fie consultată pentru construirea unui nou stadion în următorii trei ani.

La începutul anului, conducerea clubului Universitatea Craiova a fost somată de primărie să părăsească arena "Ion Oblemenco" începând cu 31 ianuarie, când expira contractul care are ca obiect concesionarea spaţiilor de antrenament şi competiţii din acest stadion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici