Video Start în cursa Class 1 Romanian Grand Prix (VIDEO)

Un număr de 11 ambarcaţiuni din şase ţări au luat startul, duminică, în jurul orei 15.00, în cursa de Formula 1 pe apă Class 1 Romanian Grand Prix , decisivă pentru clasamentul european al circuitului mondial Class 1 World Powerboat Championship.

2 afișări

Cursa se desfăşoară pe lacul Lacul Siutghiol din Mamaia şi durează aproximativ o oră. Competitorii se vor întrece în viteză pe parcursul a 19 ture a câte 6 mile marine.

Concurenţii vor pleca din Pole Position-ul stabilit sâmbătă, unde echipele Spirit of Norway (campioana mondială en-titre), Victory 77 şi Quatar 96 (campioana europeană en-titre) s-au clasat pe podium, timpul cel mai bun fiind obţinut de norvegieni - 2 minute şi 53 secunde.

Bogdan Ududec, reprezentant al Biroului de Presă al evenimentului, a declarat că vremea nefavorabilă de sâmbătă a impus mici modificări în programul competiţiei, dar duminică, antrenamentul a decurs fără probleme şi există toate premisele unui spectacol de succes.

Titlul de campion european este deţinut de şeicul Qatarului, Hassan bin Jabor Al-Thani, care speră să-şi păstreze poziţia de lider al piloţilor care concurează în competiţiile de formula 1 pe apă în Europa, care au avut loc anul acesta la Atena (Grecia), Arendal (Norvegia) şi Oslo (Norvegia), începând cu luna iunie.

Etapa din Mamaia va fi urmată de patru etape, ce se vor desfăşura la El Alamein (Egipt) în octombrie, la Doha (Qatar) în noiembrie şi ultimele două în Dubai (Emiratele Arabe Unite) în decembrie. Favorit la titlul mondial este norvegianul Bjorn Runne Gjelsten, care formează echipă cu englezul Steve Curtis. Echipa norvegiană Spirit of Norway este multiplă campioană şi domină clasamentele de 10 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici